2024 yılının en zengin isimleri belli oldu – Aralarında Kayserili var mı?

Dünyaca ünlü dergi Forbes 500 her yıl düzenlediği geleneksel sıralamasında Türkiye'nin 2024 yılındaki en varlıklı 10 ismi belirledi. Açıklanan listede Kayserili iş insanlarında olup olmadığı ise merak konusu oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

2024 yılının en zengin isimleri belli oldu – Aralarında Kayserili var mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyaca ünlü dergi Forbes 500, Türkiye’nin en zengin kişilerini sıraladı. Her yıl yayımlanan listede Koç ailesi yerini korurken Aslen Kayserili olan Sabancı ailesi listede olup olmadığı merak ediliyor.

2024 yılının en zengin isimleri belli oldu – Aralarında Kayseri var mı?

İbrahim Erdemoğlu bu yıl geri planda kaldı

Yayınlanan listede, iş dünyasının önde gelen isimleri ve milyarderler dikkat çekerken, ülkenin ekonomik dinamikleri ve zenginlik dağılımı da bir kez daha gözler önüne serildi. Daha önce yayımlanan listenin birinci sırasında yer alan İbrahim Erdemoğlu, bu yıl dördüncü sıraya gerilerken, listenin başına 5,2 milyar dolar ile Mustafa Ülker geçti. 

Semahat Sevim Arsel 3,2 milyar dolar ile listenin ikinci sırasında kendine yer bulurken, ünlü Türk İş İnsanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan İpek Kıraç 3,1 milyar dolarlık servetiyle listenin üçüncü sırasına ismini yazdırdı. Zengin iş insanlarıyla meşhur Kayseri şehrinden bu yıl listeye katılan olmadı.

İşte sırasıyla Türkiye’nin en zenginleri;

1. Murat Ülker (5,2 milyar dolar)
2. Semahat Sevim Arsel (3,2 milyar dolar)
3. İpek Kıraç (3,1 milyar dolar)
4. İbrahim Erdemoğlu (3 milyar dolar)
5. Mustafa Rahmi Koç (2,8 milyar dolar)
6. Ali Erdemoğlu (2,6 milyar dolar)
7. Ferit Faik Şahenk (2,4 milyar dolar)
8. Erman Ilıcak (2,4 milyar dolar)
9. Filiz Şahenk (2,2 milyar dolar)
10. Nihat Özdemir (2,2 milyar dolar)