2023 YKS son tercih günü ne zaman?

ÖSYM tarafından 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen üniversite sınavlarının ardından sonuçlar da geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Peki YKS tercihleri ile ilgili son gün ne zaman? Detaylar kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde...

2023 YKS son tercih günü ne zaman?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÖSYM tarafından 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen üniversite sınavlarının ardından sonuçlar da geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Yurt genelinde sınava katılım gösteren yüzbinlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren tercihlerle ilgili son gün en çok merak edilen konuların arasında yer aldı.
2023 YKS tercihleri ne zaman bitiyor? 

Adaylar, tercihlerini 8 Ağustos saat 23.59'a kadar kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından bireysel olarak yapacak.

Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli

Adaylar, yayımlanan 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na yine osym.gov.tr adresinden ulaşırken, Üniversite tercihi yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekiyor.
 
Öte yandan adaylar, ais.osym.gov.tr adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak, tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılacak.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak olup, ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Yalnızca elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.
 Yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak?

YKS yerleştirme sonuçlarının 8 Ağustos'tan sonra yapılacak değerlendirmelerin ardından açıklanması bekleniyor.

Geçtimiz yıllar baz alındığında sonuçların 8 Ağustos'tan sonraki ilk bir hafta içerisinde adayların erişimine açılacağı tahmin ediliyor.