18 ilde tehdit alarmı verildi – Aralarında Kayseri de var!

Erzincan'da yaşanan maden faciası sonrası Türkiye'de 18 il için daha tehdit alarmı verildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

18 ilde tehdit alarmı verildi – Aralarında Kayseri de var!

Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşanan maden faciası sonrası siyanürlü toprağın Fırat Nehri’ne karışabileceği endişesi üzerine uzmanlar 18 il için uyarıda bulundu. Aralarında Kayseri’nin de bulunduğu 18 il hangileri? İşte detaylar…

Geçtiğimiz günlerde Erzincan’in İliç ilçesinde yaşanan maden faciası sonrası siyanür tehlikesiyle karşı karşıya kalınabileceği konusunda uzmanlar uyarıda bulunmuştu. Uzmanlar Türkiye genelinde 18 ilde daha bu tehdidin ortaya çıkabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Erzincan’da yaşanan facianın ardından siyanürlü toprağın kontrol edilememesi üzerine bölgede yaşayan insanların alarmda olmasına dikkat çeken uzmanlar, 18 ilde yaşayanların da dikkat etmesi gerektiğini aktarıyor.

İşte Türkiye’de arama yapılan maden sahaları ve ilçeler,

Kayseri - Himmetdede, Kaş ve Öksür

İzmir - Ovacık, Çukuralan ve Efem Çukuru

Manisa - Sart

Uşak - Kışladağ

Gümüşhane - Mastra ve Yıldızbakır

Balıkesir -Kızıltepe ve İvrindi

Eskişehir - Kaymaz

Niğde - Bolkardağ

Ordu - Fatsa

Sivas - Bakırtepe

Konya - İnlice

Çanakkale - Lapseki

Bu il ve çalışmaların yapıldığı ilçelerde yaşayan vatandaşların, siyanürlü arama faaliyetlerine karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları büyük önem taşıyor.