12 ilde vardı 41 ile daha gelecek! Kayseri'deki projede son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu 53 şehirde yüksek hızlı trenin faaliyette olacağını açıklamıştı. Şu anda 12 ilde YHT hattının olduğunu vurgulayan Uraloğlu, ilerleyen dönemde 41 şehrin daha YHT hattına kavuşacağını açıkladı. Peki hangi illerde yüksek hızlı tren var? Ankara Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı ulaşım süresini ne kadar kısaltacak? Ne zaman faaliyete geçiyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

12 ilde vardı 41 ile daha gelecek! Kayseri'deki projede son durum ne?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu 53 şehirde yüksek hızlı trenin faaliyette olacağını açıklamıştı. Şu anda 12 ilde YHT hattının olduğunu vurgulayan Uraloğlu, ilerleyen dönemde 41 şehrin daha YHT hattına kavuşacağını açıkladı. Yerköy - Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi ise tüm hızıyla sütüyor.

Ankara-İstanbul arasına 350 km yapılacak olan hatla, Ankara-İstanbul arası süper hızlı trenle 1 saat 20 dakikaya inecek. Ankara, Eskişehir, İstanbul, Sivas, Yozgat, Konya, Karaman ve Bilecik gibi illerde hızlı tren hizmeti var. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hızlı tren sayısını toplamda 53’e çıkarmayı amaçlıyor.

2028, 2035 ve 2053 yıllarında çalışmaların devam edeceği açıklanırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

"Kapıkule’den girin. İstanbul’dan, Ankara, Konya, oradan Karaman, Aksaray’da kol olacak. Oradan Ulukışla’dan Akdeniz’e inin. Oradan Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep. Bir kere çok uzun bir hat. Sonra Bilecik’ten Antalya’ya inen hat düşünün. Yapımı devam eden Ankara-İzmir var. Yine Karadeniz’de ilk etapta Samsun sonra Sarp, bunları düşünebilirsiniz. Aynı şekilde Sivas’tan Erzincan’dan Kars’a kadar bir hat düşünün.”

12 ilde vardı 41 ile daha gelecek! Kayseri'deki projede son durum ne?

Kayseri’ye hızlı tren süreyi ne kadar kısaltacak?

Yerköy - Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi, Ankara - Kayseri, İstanbul-Kayseri Yüksek Hızlı Tren ulaşım ağının ve güney illerine YHT demiryolu ulaşımının sağlanmasında stratejik bir noktadır. Projenin tamamlanması ile İstanbul - Kayseri arası 5 saat 15 dakikaya, Ankara-Kayseri arası 2 saate düşürülmesi planlanıyor.

Yerköy - Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı 250 km/saat hızla elektrikli ve sinyalli olarak, Ankara -Sivas Yüksek Hızlı Tren hattına ait Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki Hızlı Tren İstasyonu’ndan ayrılarak Kayseri'ye kadar kesintisiz Yüksek Hızlı Tren Hattı olarak hizmet sağlayacaktır.