10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları

Kayseri 'deki bazı kurum ve kuruluşların yöneticileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü 'nü yazılı mesajla kutladı.

 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyükkılıç mesajında, gazeteciliğin gönül işi olduğunu, gazetecilerin demokratik hukuk devleti için önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Her zaman gazetecilerin görüş ve tespitlerine önem verdiklerini vurgulayan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Bizler bu şehirde yaşayan hemşehrilerimizin çok daha huzurlu ve mutlu yaşamalarını sağlamak için gayret gösteriyoruz. Basın mensuplarımız da aynı düşüncelerle görev yapıyor. Toplumun haber alma hakkının temini, sorunların tespiti ve giderilmesi, huzur ortamının daim olması için gayret gösteriyorlar. Çok zor şartlarda görev yapan basın mensuplarımızın tespit ve önerilerini her zaman değerli buluyor ve önemsiyoruz. Çünkü onların da bizlerin de aynı amaca hizmet ettiğini düşünüyoruz.

- Kayseri Valisi Şehmus Günaydın

Basının ülkelerin gelişmesinde önemli rol oynadığını belirten Vali Şehmus Günaydın, “Bilgilendirici ve yol gösterici rolüyle basın, toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmekte, Kayseri’mizin kalkınması ve ilerlemesi için büyük destek olmaktadır. Kamu hizmeti yapan çalışan gazetecilerimizin, ilimizin ve Ülkemizin gelişmesinde ve ilerlemesinde tespit ettikleri hususları bizimle paylaşmalarından dolayı kendilerine teşekkür ettiğimi ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, en zor şartlarda görev bilincini kaybetmeyen, üstün gayretiyle habercilik anlayışından ödün vermeksizin fedakarca çalışan gazetecilerimizin bu anlamlı gününü tebrik ediyor, görevlerini yerine getirirken hayatını kaybeden basın mensuplarına Allah’tan rahmet, hayatta olanlara aileleri ile birlikte sağlık, esenlik ve mutluluklar diliyorum.” şeklinde konuştu.

- Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın                                                                                      10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Başkan Yalçın ise, gazeteciliğin hem zor hem de sorumluluğu büyük bir meslek olduğuna vurgu yaparak, “Gazetecilik, halkın gözü ve kulağı olan ve bu haliyle kamuoyu bilincini artıran önemli bir meslektir. Zor şartlar altında bu görevi yürüten basın mensupları desteklenmeli ve onlara en iyi çalışma ortamı sağlanmalıdır. Elinde fotoğraf makinesi veya kamerası ile soğuk sıcak demeden zor şartlar altında haber peşinde koşan muhabirinden, sayfasını çizen haberini montajlayan tüm basın çalışanlarına kadar tüm gazeteciler gerçekten önemli bir işe imza atmaktadırlar. Her türlü sıkıntıya rağmen bin bir güçlükle gazete çıkaranların, yayıncılık yapanların çabaları takdire şayandır. Bu önemli görevi yürüten gazeteci arkadaşlarımızı tebrik ediyor, Çalışan Gazeteciler Günü 'nün mesleki açıdan olumlu gelişmelere vesile olmasını diliyorum” dedi.                                                                                                                                                                                                                                        - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar                                                         

Başkan Çolakbayrakdar mesajında; şu ifadelere yer verdi: “Son derece dinamik bir meslek olan gazetecilik, haberleri en doğru şekliyle kamuoyuyla paylaşma misyonu taşımaktadır. Bunun yanı sıra bu mesleği yapan gazeteci kardeşlerimiz, düşünceleri ve yorumları ile demokrasinin güçlenmesine katkı sunmakta, yaşanan sorunları ve yapılan çalışmaları gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olmaktadırlar. Kalemini her zaman doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar. Böylesi önemli bir vazifeyi üstlenmiş olan basın çalışanlarının hassasiyetlerinden bazıları da şüphesiz ki; meslek etiğinin çiğnenmemesi, insanların kişilik haklarına saygı gösterilmesi konusudur. Bu hassasiyetlere özen göstererek, çok zor şartlar altında vatandaşın haberi alabilmesi için canla başla çalışan basın mensuplarının, harcadıkları çabayı görmemek ve takdir etmemek mümkün değildir."

- KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci de basın çalışanlarının demokrasinin güçlenmesine katkı sağladığını belirtti.

Toplumsal kalkınmada basının önemli yer tuttuğunu vurgulayan Büyüksimitci, gazeteciliğin kamuoyuna doğru haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyona sahip olduğunu kaydetti.

Büyüksimitci, "İnanıyorum ki basın kuruluşları ve basın çalışanları, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, hızlı ve objektif habercilik anlayışı ile kamu vicdanının sesi olmaya devam edeceklerdir. Bu anlamda şehrimizde faaliyet gösteren ulusal ve yerel basınımızın temsilcileri başta olmak üzere tüm basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl diliyorum." ifadelerini kullandı.

- KTO Başkanı Ömer Gülsoy

Gülsoy, “Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmakta, kamuoyunun da vicdanını temsil etmektedir. Mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveri ile çalışan basın mensupları, bu kutsal görevi yerine getirirken doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri kendine yol gösterici olarak benimsemiştir. Türk basınının bugün olduğu gibi gelecekte de çalışmalarını, bu değerlere bağlılıkla devam ettireceğine inanıyor, basın ahlakı kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirmek, bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren başta ilimiz basını olmak üzere, tüm değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sağlık ve başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

- Saadet Partisi İl Başkanı Ürkündaş

Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Ürkündaş da basının aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlendiğini belirtti.

Basının zorlu ve yıpratıcı çalışma şartları altında görevini sürdürdüğünü aktaran Ürkündaş, doğru, tarafsız, özgür, ilkeli bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri olduğunu kaydetti.

- CHP İl Başkanı Ümit Özer                                                                                                                                    CHP İl Başkanı Ümit Özer ise, "Türkiye’nin en ballı ihalelerini alan iktidar yandaşı işadamlarının milyonlarca liralık vergi borcunun sıfırlandığı ülkemizde, zaten zor koşullarda yayın hayatını sürdüren gazetelerimizin sigorta borçları nedeniyle Basın İlan Kurumu gelirlerine el konulmasının başka bir anlamı yoktur. Binlerce gazeteci işsizdir. Burada bir kez daha yaklaşık iki yıllık işsizliğin ardından hayatına son veren gazeteci kardeşimiz Mehmet Tuna’ya ve ebediyete intikal etmiş olan tüm basın emekçilerine Allah’tan rahmet diliyorum." diye konuştu.     

- MHP İl Başkanı Serkan Tok

Gazetecilerin yaptıkları işle kamu görevi yerine getirdiklerini kaydeden MHP İl Başkanı Serkan Tok ise, “Basın ne kadar gelişmişse demokraside o kadar gelişmiştir. Bu anlamda basınımız, kamuoyunun adeta gözü, dili, kulağı ve sesidir. Ülkemiz ve ilimizin sorunlarının kamuoyuna aktarılmasının yanı sıra çözüm önerileriyle de toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri bizlere çalışmalarımızda önemli faydalar sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerimle; ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nü en içten dileklerimle kutluyor, tüm basın çalışanlarına aileleri ile birlikte sağlık, huzur, başarı ve mutluluklar temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.