1 buçuk milyonluk Kayseri'de aylık ortalama 10 milyon yolcu

Kayseri'deki kent içi yolcu miktarının aylık ortalama 10 milyon olduğu dikkatleri çekti.

1 buçuk milyonluk Kayseri'de aylık ortalama 10 milyon yolcu

Konuya ilişkin Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ’den elde edilen bilgilerde, toplam ortalama 1 milyon 390 bin nüfuslu Kayseri’de aylık ortalama 10 milyon yolcu taşındığı öğrenildi. 
 
Buna göre son paylaşılan 2018 yılı Aralık ayında kent içerisindeki otobüslerle toplam 7 milyon 571 bin 517 yolcu taşındığı kaydedilirken, tramvaylar ile ise söz konusu tarihte toplam 3 milyon 580 bin 622 yolcu taşındığı belirlendi. 
 
ULAŞIM AŞ’DEN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ANKETİ
 
Aylık ortalama 10 milyon yolcu taşınan Ulaşım AŞ’nin sorumlu olduğu toplu taşım araçları ile ilgili müşteri memnuniyeti kapsamında her yıl müşteri memnuniyeti anketi yapıldığı da öğrenildi. Müşteri memnuniyetini arttırmak ve ulaşımda kaliteyi yükseltmek adına yapılan anketler ile bir otobüs durağında Ulaşım AŞ görevlisi tarafından durakta bekleyen yolculardan anket şeklinde bilgiler edinildiği objektife yansırken, müşteri memnuniyeti kapsamında; otobüslerden, sürücülerine, sefer saatlerinden gecikme yaşanıp yaşanmadığına dair sorular sorularak bilgiler edinildiği belirlendi.
 
SABAH 09.30’A KADAR BİLET YÜKLEME SİSTEMİ AÇILMIYOR İDDİASI
 
Kayseri Ulaşım AŞ’nin sorumluluğundaki toplu ulaşım araçları ile ayda milyonlarca yolcu taşındığı ve memnuniyet ile kaliteyi arttırmak için de anketler yapıldığı öğrenilen ulaşım hizmetleri konusunda, bazı vatandaşlar tarafından bilet dolumu gerçekleştiren dükkan, market gibi yerlerde sabah 09.30’dan önce sistemin açılmadığı, bilet yükleme yapamadıkları ve mağdur oldukları iddia edildi. Sabah işe, okula giden vatandaşların bu durumdan şikayetçi olduğu öğrenildi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ