Yine asgari ücretin üzerine çıktı!

Yapılan araştırmada o kalem yine asgari ücretin üzerinde çıktı. Kayserili vatandaşlar için korkutan tablo geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Yine asgari ücretin üzerine çıktı!

Türkiye’de hayat pahalılığı günden güne artarken enflasyonun yükselişi ‘Açlık ve Yoksulluk Sınırını’ etkiliyor.

TÜRK-İŞ, açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının Nisan ayı sonuçlarını açıkladı. Türk-İş tarafından ortaya konan tabloda ‘Açlık ve Yoksulluk Sınırı’ asgari ücretin üzerinde çıktı. 2024 yılının Nisan ayına sonuçlarına göre dört kişilik bir ailenin dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık sadece gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 17 bin 725,19 TL’ye yükseldi. Böylece açlık sınırı bu yıl ilk kez net 17 bin 2 TL olarak uygulanan asgari ücretin üzerine çıktı.

Yine asgari ücretin üzerine çıktı!

Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının diğer adıyla yoksulluk sınırının toplam tutarı ise 57 bin 736,78 TL’ye çıktı.

Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti de aylık 22 bin 991,90 TL’ye yükseldi.

Kayseri’de vatandaşlar Türk-İş’in yaptığı araştırma sonucuna  ‘Asgari ücrette düzenleme yapılmalı’ , ‘Asgari ücrete ara zam yapılmalı’ yorumlarında bulunurken bazı vatandaşlar ise ‘Asgari ücrete zam değil, enflasyona kalıcı çözüm bulunmalı’ yorumlarında bulundular.