Uzay çağında kağnı zihniyeti!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın kaleme aldığı 'Uzay çağında kağnı zihniyeti ya da başı bozuk bir teşebbüs' başlıklı köşe yazısını paylaştı. Aydın köşe yazısında, KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirmesine yönelik bazı tepkilere dikkat çekerek, bu konunun gündelik siyasi polemiklerle tüketilmemesi gerektiğini belirtti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Uzay çağında kağnı zihniyeti!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın ‘Uzay çağında kağnı zihniyeti ya da başı bozuk bir teşebbüs’ başlıklı bir köşe yazısını okurlarıyla paylaştı. Aydın Milli Muharip Uçak KAAN’ın ilk uçuşunu gerçekleştirmesinden itibaren bazı tepkilerin oluşmasına dikkat çekti. 

Aydın Haber 7'de yer alan yazısının bir kısmında, ‘“Memleketimizde tayyare motörü yapılmak zamanı gelmiş midir? İmkânlar buna müsaade veriyor mu? Diğer ihtiyaçlar arasında bunun yeri nedir? (...)” 

Bu soruların karakteri, yazıyı hem kendi başlığı hem de aynı minvaldeki diğer yazı ve haberlerle birlikte ele aldığınızda şekilleniyor, Türkiye’nin havacılık alanında gelişmesi gerektiğinin altını çiziyor ünlü yazarımız fakat bu işin yerli üretimden ziyade satın almalarla gerçekleştirilmesini öneriyor. Yalman’ın yazılarını günümüz Türkçesiyle yayınlarsanız, KAAN’a gösterilen tepkiler kolajında seçkin bir yer edinecektir. Hâlâ ülkemizin bu konularda yerli üretime hazır olmadığı düşüncesinin tedavülde olması, bu yazıların 80 yıl önce yazıldığını fark ettirmeyecektir’ ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de, tarihin kendisine bıraktığı mirasla, ciddi boyutlara ulaşan bir yerlilik sorunu olduğunu kaydeden Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, ‘Bunu siyasi bir propaganda veya söylem olarak ele almak ya da mizahileştirmek bize eğlenceli gelebilir, hatta hareket alanı da sağlayabilir. Ama bu taktik, sorunun yayılmışlığını ve nihayetinde KAAN’a yönelik tepkiler son-örneğinde artık günlük siyasetin konusu olmaktan çıkması gereken bir durumda olduğu gerçeğini değiştirmez’ dedi.

Aydın’ın köşe yazısının tamamını okumak için TIKLAYINIZ