TUZCUOĞLU'NUN LİSTESİ VETO YEDİ

Kayseri'deki belediye başkan adaylarının Refik Tuzcuoğlu'nun önerdiği isimlerden oluşturulmak istendiği, ancak teşkilatlardan gelen büyük tepkiler üzerine bu planın son anda devre dışı kaldığı öğrenildi.

TUZCUOĞLU'NUN LİSTESİ VETO YEDİ

AK Parti’nin Kayseri’deki aday belirleme sürecinde bir birinden ilginç olayların yaşandığı gün yüzüne çıktı. AK Parti Yerel Yönetimler Sorumlusu Mehmet Özhaseki’nin “Kayseri’ye hiçbir şekilde karışmayacağım” şeklindeki açıklamasına rağmen, Özhaseki’nin Ankara’ya götürerek yardımcısı yaptığı Refik Tuzcuoğlu’nun adaylarla ilgili farklı bir liste hazırlığı yatığı ileri sürüldü.
 
Bir süre önce Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne adanan Refik Tuzcuoğlu’nun Kayseri’deki anketlerin yapılma sürecinde etkili olduğu, genel merkezden Kayseri’ye gelerek parti teşkilatları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile görüşmeler yapan parti müfettişleri ile de sürekli temas halinde olduğu belirtildi.
 
Bu çalışmalar kapsamında bir liste oluşturulduğu ve köklü değişikliklerin yer aldığı bu listedeki isimlerin Kayseri’de aday yapılmak istendiği belirtildi. Buna göre, Büyükşehir’e Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan’a Mustafa Yalçın, Melikgazi’ye ise Oğuz Ortaköylüoğlu’nun getirilmesi planlandı. İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol’un 4. Dönem olmasına rağmen görevinde kalması konusunda yoğun gayret gösterildiği de ifade edildi.
 
Tuzcuoğlu’nun bu süreçte bazı isimleri Ankara’daki AK Parti Genel Merkezi’ne davet ederek görüşmeler yaptığı ve süreci bu şekilde bizzat yönettiği öğrenildi.
 
AK Parti’nin teşkilatlarının durumdan haberdar olması üzerine Genel Merkez’de bazı görüşmeler yaptığı ve aday olmasını istediği isimleri yetkililere bildirdiği belirtilirken, genel merkezin bağımsız anketler yaparak, teşkilatların görüşünü destekler nitelikle veriler elde ettiği ifade edildi. Bunun üzerine Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yerinde kalırken, Mustafa Yalçın Talas’a kaydırıldı. Yahyalı ve Develi belediye başkanları ise Kayseri’nin ve ilçenin ileri gelenlerinin devreye girmesi ile yeniden aday yapıldı.
 
TUZCUOĞLU’NUN YÜKSELİŞİ
 
Konya’da 2004-2009 dönemlerinde Meram Belediye Başkanlığı yapan Refik Tuzcuoğlu, ikinci kez aday gösterilmedi. Bunun üzerine Kayseri’ye gelerek Büyükşehir Belediyesinde başkan danışmanı yapılan Tuzcuoğlu, Özhaseki’nin bakan olması ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı yapıldı. Yeni Bakan Murat Kurum’un çalışmayı uygun görmediği isimler arasında olan Tuzcuoğlu, Özhaseki’nin devreye girmesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne atandı. Tuzcuoğlu, Konya’dan iki kez milletvekili adayı olmasına karşın, listeye konulmadı. Konya’da aradığını bir türlü bulamayan Tuzcuoğlu’nun Kayseri’ye gelmesinden sonra yükselişi bu şekilde devam etti.(Haber Merkezi)