Türkiye'nin Şiddet Haritası Belli Oldu – Kayseri Kaçıncı Sırada?

Umut Vakfı'nın 2014-2023 dönemini kapsayan 'Türkiye Silahlı Şiddet Haritası' raporu, son on yılda ülke genelinde 34 bin 197 silahlı şiddet olayının yaşandığını ortaya koydu. Bu olaylarda 21 bin 434 kişi hayatını kaybederken, 31 bin 207 kişi de yaralandı. Peki bu listede Kayseri kaçıncı sırada? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Türkiye'nin Şiddet Haritası Belli Oldu – Kayseri Kaçıncı Sırada?

Umut Vakfı'nın 2014-2023 dönemini kapsayan 'Türkiye Silahlı Şiddet Haritası' raporu, son on yılda ülke genelinde 34 bin 197 silahlı şiddet olayının yaşandığını ortaya koydu. Bu olaylarda 21 bin 434 kişi hayatını kaybederken, 31 bin 207 kişi de yaralandı. Listede Kayseri’nin dikkat çeken bir sıralama kaydetti.

Rapora göre, 2023 yılında en fazla şiddet olayının yaşandığı ilk 11 il sırasıyla İstanbul, Samsun, Adana, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Şanlıurfa, Ankara, Diyarbakır ve Çorum olarak belirlendi.

Bölgesel olarak incelendiğinde ise, 2023 yılında yaşanan 3 bin 773 olayın yüzde 29.23'ünün Marmara Bölgesi'nde, % 14.71'inin Karadeniz Bölgesi'nde, % 14.44'ünün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, % 12.54'ünün Ege Bölgesi'nde, % 12.30'unun İç Anadolu Bölgesi'nde, % 11'inin Akdeniz Bölgesi'nde ve % 5.78'inin Doğu Anadolu Bölgesi'nde gerçekleştiği belirlendi.

Türkiye'nin Şiddet Haritası Belli Oldu – Kayseri Kaçıncı Sırada?

İstanbul, Marmara Bölgesi'nde en fazla olayın yaşandığı il olurken, şiddetin diğer önemli merkezleri ise Kocaeli, Sakarya ve Bursa olarak sıralandı. Karadeniz Bölgesi'nde ise Samsun, en fazla olayın yaşandığı il konumunda bulunuyor. Özellikle Trabzon'da yorgun mermi vakalarındaki artış dikkat çekti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise, Şanlıurfa ve Diyarbakır öne çıkarken, Mardin ve Batman gibi illerde de ciddi artışlar gözlendi. Ege Bölgesi'nde ise, İzmir'de artan silahlı şiddet olayları dikkat çekerken, Aydın, Manisa ve Denizli gibi illerde de benzer durumlar yaşandı. Akdeniz Bölgesi'nde ise Adana ve Antalya'da silahlı şiddet olaylarında düşüşler görülürken, Mersin'de artış yaşandı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise, Malatya ve Elazığ gibi illerde olay sayıları önemli ölçüde azalırken, diğer illerde değişiklikler görüldü. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise, Malatya ve Elazığ gibi illerde olay sayıları önemli ölçüde azalırken, diğer illerde değişiklikler görüldü.

Peki Kayseri Kaçıncı Sırada?

İç Anadolu Bölgesi'nde Konya ve Ankara'da artış gözlenirken, Kayseri'de de şiddet olaylarında belirgin bir yükselme yaşandı. İç Anadolu Bölgesi’nde Kayseri 24 ölümlü, 84 yaralanmalı 75 olay yaşanırken listede 3. Sırada yerini aldı.

Türkiye'nin Şiddet Haritası Belli Oldu – Kayseri Kaçıncı Sırada?

Raporun ortaya koyduğu bu veriler, Türkiye genelindeki silahlı şiddetin bölgesel dağılımını ve trendlerini gözler önüne seriyor.