Türkiye'nin konuştuğu deprem paylaşımına: Evsen'den sert tepki: Bunu kafanıza sokun!

Avusturyalı Gökbilimci Frank Hoogerbeets deprem ile ilgili çok konuşulacak paylaşıma imza atmasıyla, Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'in dikkatini çekti. Hoogerbeets'in paylaşımına adeta ateş püsküren Evsen'e cevap başka bir sosyal medya kullanıcından geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri bülteninde…

Türkiye'nin konuştuğu deprem paylaşımına: Evsen'den sert tepki: Bunu kafanıza sokun!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avusturyalı Gökbilimci Frank Hoogerbeets sosyal medya hesabından yaptığı deprem paylaşımına Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, tepki gösterdi. 

Hoogerbeets’in, tepki çeken paylaşımı şöyle: “30 Eylül'de Pakistan'ın bazı kısımlarını ve yakınlarını kapsayan atmosferik dalgalanmalar kaydettik. Doğru. Bu, yaklaşan daha güçlü bir sarsıntının göstergesi olabilir (Fas'ta olduğu gibi). Ancak bunun olacağını kesin olarak söyleyemeyiz” ifadeleri yer alıyor.

 

‘30 Eylül'de ne görüştünüz?’

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, Hoogerbeets’in, paylaşımına karşılık: “30 Eylül'de ne görüştünüz? Hani ne oldu? Depremlerin atmosfer olayları ile hiç bir şekilde ilgisi yoktur. Bunu kafanıza sokun” diyerek sert cevap verdi.

 

Başka bir sosyal medya kullanıcısı ise Evsen’e depremlerin atmofer olaylarıyla bağlantılı olduğunu, depremler meydana gelmeden önce atmosferik kırılımları meydana getirmesine örnek olarak, 6 Şubat depreminde yağan yoğun kar ve öncesinde ki normalin üzerinde seyreden hava sıcakları bunun ispat niteliğindedir diyerek karşılık verdi.

Adnan Evsen, Anadolu Haber muhabirine önceden yaptığı bir röportajda hava olaylarının depremlerle bir bağlantısı olmadığını şu sözlerle ifade etmişti: “Ne sıcak havanın ve soğuk havanın ne de mevsimlerin depremle bir ilgisi yoktur. Dolayısıyla deprem tamamen doğal bir olay yağmurun yağması, rüzgârın esmesi gibi… Plakaların birbiriyle hareket etmesi, birbiriyle çarpışma esnasında deprem oluşturması, biz yer bilimcileri için son derece normal ve olağan. Dünyanın bu şekliyle bu hareketiyle, bu depremlerin olması gayet normal bir şey… Ne sıcakla ne soğukla bir alakası yoktur.”