Turistik Doğu Ekspresi Seferleri Başlıyor!

Turistik Doğu Ekspresi yeni sezon seferine başlıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Turistik Doğu Ekspresi Seferleri Başlıyor!

Her yıl farklı tatil seçenekleri arayan kış tatilcilerinin tutkusu ‘Doğu Ekspres’i yeni sezon seferlerine hazırlanıyor. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi trenlerinin 2023-2024 yılı sezonuna ilişkin yapacağı seferlerle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

İlk durağı Ankara olan Ankara – Kars Doğu Ekspres hattı sırasıyla bu şehirlerden geçiyor; Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum üzerinden son durağı Kars'a ulaşıyor. Kış tatilinde en çok tercih edilen etkinlikler arasında ‘Doğu Ekspres’i yer alıyor.

Birçok tarihi turistik gezilerin yapılabileceği duraklara uğrayan Doğu Ekspres treni Ankara-Kars yönünde Erzincan, Erzurum istasyonlarında ve Kars–Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas istasyonlarında gezi amaçlı duruşlar yapacak.

Turistik Doğu Ekspresi trenleri 8 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor ve her bir yataklı vagon 10 kompartıman (oda), her bir odada ise 2 adet yatak bulunmakta. Bireysel yolcular için 2 vagon satışı yapılıyor.

Turistik Doğu Ekspresi ne zaman başlıyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi trenlerinin 2023-2024 yılı sezonuna ilişkin yapacağı seferlerle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Uraloğlu, ‘Turistik Doğu Ekspresi trenlerimiz 2023-2024 sezonunda Ankara’dan 11.12.2023 ve 08.03.2023 tarihleri arasında pazartesi, çarşamba, cuma günlerinde ve Kars’tan 13.12.2023 ile 10.03.2024 tarihleri arasında çarşamba, Cuma ve pazar günlerinde hareket edecek şekilde seferlerine başlayacak’ dedi.

Oda Fiyatları ne kadar?

Turistik Doğu Ekspresi yataklı oda fiyatları dönemsel olarak değişiklik gösteriyor.

Düşük dönem oda ücreti 6 bin TL, normal dönem oda ücreti 8 bin TL ve yüksek dönem oda ücreti 12 bin 500 TL olarak uygulanmaya başlayacak. Bir odada en fazla iki kişi seyahat edebilir ancak buna ilave olarak odalarda 0-6 yaş arasında en fazla 2 adet çocuğun seyahati ücretsiz kapsamında olacak.