TRAMVAY DEĞİL SİGARA İÇME KABİNİ GİBİ

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'ndaki tramvay durağının turnikelerinin dış kısmı adeta bir sigara içme kabini gibi kullanılıyor.

TRAMVAY DEĞİL SİGARA İÇME KABİNİ GİBİ

Söz konusu yerde sigarasını yakan turnikelerin dış kısmına geçerek bir yandan sigarasını içiyor, diğer taraftan istasyondan çıkan yolcuların önünde engel oluyor. Söz konusu alanda geçişi engelleyen duyarsız kişiler, sadece geçişi engellemekle kalmıyor, yolcuların sigara dumanına maruz kalmasına da neden oluyor. 
 
GÜVENLİK GÖREVLİLERİ; “FIRÇA YİYORUZ, CEZA YETKİMİZ DE YOK”
 
Konuya ilişkin istasyonun güvenlik görevlilerine durumu sorduğumuzda bu türden duyarsız kişilere müdahale etmeye çalıştıklarında ‘Sana ne kardeşim, istediğim yerde dururum, sigaramı içerim’ fırça yediklerini, hatta içerde sigara içenlere dahi müdahale ederken benzeri zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, kendilerinin ceza kesme yetkilerinin olmadığını dile getirdi. Duyarsız kişiler nedeniyle meydana gelen bu sorunlar yetkililer tarafından çözüm bekliyor. 
Konuya ilişkin bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise; sigara içenin değil, sigara içmeyenin özgürlüğünün esas olduğuna yönelik açıklamaları da kamuoyuna yansımıştı. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ