TERÖRİST CAMİ TARADI: ONLARCA ŞEHİT

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye yapılan otomatik silahlı saldırıda onlarca Müslüman hayatını kaybetti. Saldırgan teröristin Brenton Tarrant olduğu öğrenilirken, yakalandığı ifade edildi.

TERÖRİST CAMİ TARADI: ONLARCA ŞEHİT

TÜRKLERİ VE TÜRKİYE'Yİ TEHDİT
 
Katliam öncesi bildiri yayınlayan terörist katilin şunları yazdığı belirlendi; "Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında. Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz.  Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak."
 
SALDIRIYI ÇEKTİ YAYINLADI
 
Camide katliam yapan saldırgan terörist araçta müzik dinleyerek camiye gidiyor. Görüntüleri internetten canlı yayınlayan gözü terörist, cami içinde Müslümanların üzerine kurşun yağdırırken, silahının şarjörünü birçok kez değiştiriyor. 
 
SİLAHINA 'TÜRK YİYİCİ' YAZMIŞ
 
Saldırıyı gerçekleştiren Brenton Tarrant'ın sosyal medya hesabından önce saldırıyı yapacağı silahları ve teçhizatların görsellerini paylaştığı ve silahına Osmanlı'nın 2. Viyana Seferiyle ilgili 'Türk Yiyici', Osmanlı'nın mağlup olduğu 2. Viyana seferi 1683 tarihi ve ( Deus Vult ) Haçlı seferlerinin mottosu olan 'Tanrı bunu istedi' yazdığı iddia edildi. HM