Tencerede Enfes Karnıyarık - Pratik Yemek Tarifleri
Günlük koşuşturmacanın içinde pratik ve lezzetli bir yemek tarifi arıyorsanız, tencerede enfes karnıyarık tam size göre! Basit malzemelerle hazırlanan bu tarif, sofranıza lezzet katmanın en kolay yolunu sunuyor. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Bu muazzam tarif, geleneksel karnıyarık lezzetini, modern hayatın hızına ayak uyduran pratikliğiyle birleştiriyor. Her evde bulunan temel malzemelerle hazırlanan tencerede enfes karnıyarık, sizi mutfakta saatlerce vakit harcamaktan kurtarıyor.Malzemeler arasında öne çıkan patlıcan, kıyma, soğan, biber ve domates, tarife zengin bir lezzet ve besin değeri katıyor. Sağlıklı ve doyurucu bir yemek arayışındaysanız, bu tarif tam da ihtiyacınız olan şey. İşte tarifin detayları;
Malzemeler;
300 gram kıyma
5 adet orta boy patlıcan
2 adet yeşil biber
1 adet domates
1 orta boy soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Kimyon, az karabiber, toz kırmızı biber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çay bardağı su
Sosu için;
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı;
Kıymayı tavamıza alıyoruz. Kıymalar biraz kavrulunca sıvıyağı ekliyoruz. Biraz daha kavuruyoruz. Ve üzerine soğan, biber ve sarımsağı ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Üzerine kabuğu doğranmış domatesi ekliyoruz salça ve bahaharları da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. En son aşamada kıymamıza yarım çay bardağı su ekleyerek ocağın altını kısarak 5-10 dakika pişiriyoruz.
Alacalı bir şekilde doğranmış patlıcanları ortasını açarak kızartıyoruz. (Son zamanlarda yazın patlıcanları kızartıp karnıyarıklık hazırlayan insan sayısı çok fazla eğer var ise buzluktaki patlıcan da olur) Hazırladığımız kıyma harcını kızarttığımız patlıcanın ortasına ekliyoruz. Hazırladığımız patlıcanları büyük bir tencereye diziyoruz ve üzerine salçalı sosu ekliyoruz. Kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra orta ateşte 30 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Afiyet olsun...