Staj ve çıraklık mağdurları o tarihi bekliyor!- EYT haberleri

EYT yasası sonrası kapsam dışı kalan yüz binlerce staj ve çıraklık mağduru o tarihi bekliyor. Peki staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının yüzü gülecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Staj ve çıraklık mağdurları o tarihi bekliyor!- EYT haberleri

EYT yasası sonrası kapsam dışı kalan yüz binlerce staj ve çıraklık mağduru o tarihi bekliyor. Meclis’in açılması ile birlikte staj ve çıraklık mağdurları özellikle 2. torba yasayı bekliyor. Konuyla ilgili Kayseri Anadolu Haber’e konuşan Kayseri Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı İsmail Yılmaztürk yaklaşık 800 bin civarında mağdurun olduğunu tahmin ettiklerini, mağduriyetin acilen giderilmesi gerektiğini söyledi.

Staj ve çıraklık mağdurları o tarihi bekliyor!

800 bine yakın staj ve çıraklık mağduru gözünü 1 Ekim tarihinde açılacak olan Meclis’e çevirdi. EYT’de kapsam dışı kalan yüz binlerce mağdur 2. torba yasa için gelecek müjdeyi bekliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaztürk, ‘Staj mağdurlarını ilk baştan beri dile getiriyorduk. Staj mağdurları dâhil edilsin diye aynı şeyi söylemeye devam ediyoruz. Stajların devletimiz dedi ki sigortası devam ediyor. Sigortalı olacak çocuklarınız diyerek insanlar götürdüler. O zamanki siyasetçiler de maalesef sağlık primleri haricinde prim yatırılmadığı için emekliliğinden sayılmıyor. Bunu mutlaka en azından bir borçlanmayla askerlik veya doğum borçlanması gibi staj borçlanması da yapılarak onların da mutlaka mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini düşünüyor ve dile getiriyoruz. Tahmin ettiğimiz staj mağdurları sayısının 800 bin civarı olduğunu düşünüyoruz. Bu insanlar yıllarca prim ödemişler. Şimdi biz oturduk mesela bir mali müşavir arkadaşımla geçen yıl 2 milyona yakın benim nemalanmış devlete yatırdığım vergi var sigorta primi var. Şimdi siz sadece bunun parasını ödeseniz yıllarca bana ödemek zorundasınız. Ben geri alamıyorum 2 milyonumu. Bu boyuttan bakmak lazım. Yıllardır gelen bir Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sisteminde harcanan paralarda bir düzensizlik var. Mutlaka önce bunu düzeltsinler ki her şey yoluna girer o zaman zaten. Ben arkadaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Derneklerimize üye olsunlar, bizlere sahip çıksınlar. Bizde onlara sahip çıkalım. Sahalarda her zaman onları yanımızda görelim’ ifadelerini kullandı.

EYT'liler dertli, az farkla kaçıranlar ne olacak! Kritik açıklamalar…

Haber: Selma Kan- Hilal Tekeoğlu