Sosyal Medya Boykotu… - Neden ve Nasıl?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın kaleme aldığı 'Sosyal Medya Boykotu… Neden ve Nasıl?' başlıklı köşe yazısını paylaştı. Aydın köşe yazısında, bir üniversite macerası ve gençlik telaşı ile ortaya çıkan sosyal medya uygulamalarının bu kadar yaygınlaşmasını tartıştı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Sosyal Medya Boykotu…  - Neden ve Nasıl?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın ‘Sosyal Medya Boykotu… Neden ve Nasıl?’  başlıklı bir köşe yazısını okurlarıyla paylaştı. Aydın, sosyal medyanın küresel boyutta yayılmasını ve etkilerini anlattı.

Aydın Haber 7'de yer alan yazısının başangıç kısmında, ‘Bazıları bir üniversite macerası veya gençlik merakı şeklinde ortaya çıkan sosyal medya uygulamaları öncesinde, acaba bunun küresel çapta bu kadar yaygınlaşacağı, neredeyse insanların abone olmak için birbirleriyle yarışacakları, hayatlarının büyük çoğunluğunu, bilinçli-bilinçsiz, bu mecralara taşıyacakları, adeta kendilerini bu mecralarda yeniden var edecekleri önceden öngörülmüş müdür?’ sorusunun cevabına yazısında cevap verdi.

Sosyal Medya Boykotu…  - Neden ve Nasıl?

Kullanıcılar olarak beklentiyi fazlasıyla karşılıyoruz diyen Aydın, ‘Ödülümüzü almak için bu pazarda kendimizi bir ürün gibi dikkat çekecek, beğenilecek bir şekilde sunmaya dönük büyük çaba sarf ediyoruz. Daha fazla beğeni almamızın yolu, açık ve net bir şekilde daha fazla göstermekten geçtiği için kısa sürede yaşamımızın her alanını, gösterinin ve şovun bir parçası haline dönüştürdük. Neyi nasıl paylaşılacağımız ise popüler trendlerin egemenliğinde şekilleniyor, aksi halde paylaşılan içeriklerin ilgi çekme, takipçi ve beğeni kazanma şansı oldukça zor. Kısacası bu evrende var olmak, görünürlükle ve mevcut trendleri takip etmekle eşitlenmiş durumda. Bu durum psikolojimizi o denli etkiledi ki bir şeyi yapmaktan çok paylaşmaktan / göstermekten keyif almaya başladık. Hatta gösteri amaçlı fotoğraf çekmekten ‘’anı’’ yaşamaya vakit bulamıyoruz’ dedi.

Aydın’ın köşe yazısının tamamını okumak için TIKLAYINIZ...