Sonuçlar belli oldu - Ara tatiller kaldırılacak mı – Sömestr 1 aya mı çıkıyor?

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren ara tatillerle ilgili önemli bir sonuç ortaya çıktı. Ara tatiller kaldırılacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Sonuçlar belli oldu - Ara tatiller kaldırılacak mı – Sömestr 1 aya mı çıkıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren ara tatillerle ilgili önemli bir görüş anketi düzenlemişti. Konuyla ilgili önemli bir sonuç ortaya çıktı. Ara tatiller kaldırılacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Sonuçlar belli oldu - Ara tatiller kaldırılacak mı – Sömestr 1 aya mı çıkıyor?

Ülkemizde Kasım ve Nisan ayında olmak üzere yılda iki kere ara tatil uygulaması yapılıyor. Ancak son günlerde ara tatillerin kaldırılması ya da devam etmesi ile ilgili tartışmalar ortaya çıkıyor. Ara tatillerin kaldırılması durumunda 15 gün olan sömestr tatilinin 1 aya uzatılması da konuşulanlar arasında yer alıyordu.

Milli Eğitim Bakanlığı, MEBBİS üzerinden öğretmen, öğrenci ve velilerden ara tatillerin kaldırılması ile ilgili bir görüş anketi düzenlemişti. 
Sonuçlara göre öğretmen, öğrenci ve velilerin yüzde 89’u ara tatillerin kaldırılmasını istemiyor. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ara tatillerle ilgili yeni bir uygulama başlatmış ve velilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin görüşlerini almak için MEBBİS sistemi üzerinden anket çalışması ile birlikte görüşlerini almıştı. Bakanlığın bu çalışması sonrasında memnuniyet durumuna göre ara tatillerinin kaldırılması, kaldırılmaması ya da bölgelere göre ara tatil uygulaması gibi seçeneklerin ön plana çıkabileceği düşünülüyordu. Ancak bakanlıktan yapılan açıklama göre anket sonuçları belli oldu ve ara tatilin kalması yönünde baskın görüş ortaya çıktı. Buna göre öğretmen, veli ve öğrencilerin toplamının yüzde 89’u ara tatillerin devam etmesini istiyor. Ara tatil kalksın diyenler ise yüzde 11 oranında kalıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili alacağı karar merakla bekleniyor.