Sinsi tehlike Kayseri'nin etrafında geziyor!

Yeni yıla girilmesi, asgari ücret zammı ve emekli maaşı güncellemeleriyle birlikte pek çok kaleme zam gelirken ekmek de bu zamlardan nasibini aldı. Vatandaşlar komşu illerde uygulanan ekmek zammının Kayseri'de de uygulanmasından korkuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Sinsi tehlike Kayseri'nin etrafında geziyor!

Yüksek enflasyon sebebiyle pek çok kaleme zam gelmişti. Asgari ücret zammı ve emekli maaşlarına yapılan güncellemeyle birçok ilde ekmek fiyatları da yükseldi. Kayserililer komşu illerde sinsice ilerleyen tehlikenin Kayseri’ye de uğramasından korkuyor.

Sinsi tehlike Kayseri'nin etrafında geziyor!

Geçtiğimiz haftalarda Sivas ilinde 7 TL’den satışa sunulan ekmek fiyatının 3 TL zam alarak 10 TL’ye yükseleceği iddia edildi. Vatandaşlar, ekmeğe zam gelip gelmeyeceği ile ilgili yetkililerden açıklama bekliyor. Sivas’ta 2023 yılının Temmuz ayında 7 TL’ye yükselen ekmek fiyatlarının yeniden zam alarak 10 lira olacağı öne sürüldü.

Bir diğer komşumuz Yozgat ilinde ise 6,5 TL’den satılan 210 gram somun ekmek, 8 TL’den kentin yöresel lezzetlerinden olan parmak çörek ise 9 TL’den satışa sunuluyor.

Nevşehir’de de 1 Ocak 2024 Pazartesi gününden itibaren 200 gram ekmeğin satış fiyatı 7,50 TL’ye yükseltildi. Yeni fiyat tarifesine göre Nevşehir simidi 6 TL’ye yükselirken, içli pide yapımı da 8,5 TL’den 10 TL’ye yükseldi. Nevşehir’de 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle ekmek ve simitler yeni fiyattan satılacak.

Kayseri’de zam yok!

Son olarak Ağustos ayında Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis toplantısında belirlenen unlu mamuller azami fiyat tarifesi açıklanmıştı. Buna göre lavaş ve dürüm ekmeği çift 14 lira, kıymalı, peynirli, sucuklu pide pişirme ücreti 9 lira, küçük güveç pişirme ücreti 40 lira, büyük 50 lira, yağlı ekmek 20 lira, Roll ekmek 2,25 lira olarak belirlenmişti.

Bazı günler 5 TL’ye düşüyor!

Kayseri’de şu an bir somun ekmek fiyatı 6,5 TL ve bazı günler 200 gram somun ekmeğin fiyatı 5 TL’ye düşüyor. Kayseri'de ekmeğe zam gelip gelmeyeceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, bazı fırıncılar, ekmek fiyatının yükselmesi gerektiğini ifade ediyor.