Sektöründe bir ilki başardı!

Kayseri'de abiye kiralama sektöründe bir ilk olan My Dress ve My Bridal mağaza sahibi Deniz Hatip ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sektöründe bir ilki başardı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de abiye kiralama sektöründe bir ilk olan My Dress ve My Bridal mağaza sahibi Deniz Hatip ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Sektöründe bir ilki başardı!

Deniz Hanım, sizi tanıyabilir miyiz?

İsmim Deniz Hatip. My dress ve My bridal işletmelerinin sahibiyim. Evliyim ve on aylık bir bebeğim var.

Kaç yıldır bu sektörün içindesiniz?

2019'dan beri abiye kiralama sektörünün içindeyiz. Bu yıl da gelinlik olarak ikinci şubemizi açtık.

Bu sektöre bir pazar araştırması yaparak mı başladınız yoksa bir hayaliniz mi vardı?

Ben evlenirken bir ihtiyaç hâsıl oldu. Bu tarz kiralama yapan bir yer aradık bulamadık maalesef. Şehir dışında çok fazla vardı ve şehir dışında bu iş yapan bir arkadaşım var. Onunla birlikte konuştuğumuzda Kayseri'de neden olmasın dedik. Sonra Kayseri'de mekân bulup elbiseleri İstanbul'dan alıp getirip burada bu iş yapmaya karar verdik.

Bu işe başlarken bir destek aldınız mı?

Devletten destek almadık. Kendime ait aracım vardı onu sattım. Küçük olarak başladık. Sonrasında güzel tepkiler alınca büyüdü işimiz. Büyütmeyi hedefledik ve şimdi de ikinci şubeyi açtık.

İşinizin güzel yanları ve zor yanları nedir?

Bütün işlerde olduğu gibi bizim işimizin de çok zorlu zamanları var. En güzel anlarına şahitlik ediyoruz, ortak oluyoruz ama aynı zamanda en stresli dönemleri oluyor. En güzel anlarına da en stresli anlarına da ortak olmuş oluyoruz.

Peki, insanları bu sektöre yönlendiren şey nedir? Maddi zorluk mu yoksa elbisenin muhafaza edilmesinin zor olması mı?

İkisi de var aslında. Hem maddi zorluk olarak evlenen insanlar bayağı bir külfet altında kalıyorlar. Kiralamak işlerini baya kolaylaştırıyor maddi anlamda. Hem de dolapta muhafaza etmek zor olduğu için, bir sonrakinde de kullanılmadığı için bu yönden de kolay oluyor. Böyle olunca hem farklı farklı giyme olayını sağlıyoruz hem de maddi olarak külfet azaltıyoruz.

İş yerinin ismini seçerken ilham aldığınız bir şey oldu mu?

Evet, bizden aldıkları elbiseleri kendi elbiseleri gibi, kendilerine ait olduğunu hissetmelerini istedik. O yüzden Benim Elbisem ismini koyduk. My Dress sonrasında gelinlikler yine aynı şekilde düşüncemiz için My Bridel koyduk.

Kadın olarak sektördesiniz. Kadın olarak çalışmanın zorlukları var. Aynı zamanda bir annesiniz.Bununla ilgili nasıl destek alıyorsunuz?

Tabii ki bu konuda en büyük destekçim eşim açıkçası. Her anlamda olduğu gibi mükemmel bir baba. Öyle olunca üç kişilik küçük bir dev kadro oluşturuyoruz.

Genç girişimcilere vermek istediğiniz bir mesaj, bir öneri var mıdır?

Çok araştırsınlar, çok sabırlı olsunlar. Emek verilen her şeyde çok güzel bir geri dönüş alınıyor. Emek karşılıksız kalmıyor.

Sektöründe bir ilki başardı!

Sektörde kalmanızın başarı sırrı nedir?

Çok fazla emek var açıkçası. Görünen tarafta biz olduğumuz gibi arka tarafta da mağaza müdürümüz Cennet Hanım ve diğer personellerim çok özverili çalışıyorlar. Emeklerini esirgemiyorlar. Böyle olunca da başarı kaçınılmaz oluyor açıkçası.

>>Gülşen Büyükçekiç