Pırasalı Gül Böreği – Hazır Yufka Tarifleri
Hazır yufkadan börek tarifleri sıkça araştırılıyor. Bizde klasik peynirli, patatesli hazır yufka böreği tarifinden sıkılanlara, pırasalı gül böreği tarifi ile geldik. Akşama misafiriniz gelecek ve çok vaktiniz yok. Farklı bir şeyler yapmak istiyorsanız bu haber sizin için… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Hazır yufkadan börek tarifleri sıkça araştırılıyor. Bizde klasik peynirli, patatesli hazır yufka böreği tarifinden sıkılanlara, pırasalı gül böreği tarifi ile geldik. Akşama misafiriniz gelecek ve çok vaktiniz yok. Farklı bir şeyler yapmak istiyorsanız bu haber sizin için…
Pırasa ve havucun muhteşem lezzet birleşimi ile yufkanın buluştuğu bu tarifi misafirleriniz sizden sürekli isteyebilir. İşte tarifin detayları;
Malzemeler;
4 adet yufka
Yarım kg pırasa
2 adet havuç
Tuz karabiber
Sos için
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Hazırlanışı;
Pırasayı küçük küçük doğrayıp, havucu rendeleyip az yağda kavuruyoruz. Ayrı bir kapta sos için, yumurta, sıvıyağ ve sütü çırpıyoruz. Yufkayı dörde bölüyoruz ve her bir parçaya sostan sürüp, içine harçtan serpiştiriyoruz. Sıkı sıkı rulo yapıp, yaptığımız ruloyu kendi etrafında döndürerek gül şeklini veriyoruz.
Kalan sosu üzerine gezdiriyoruz ve üzerine isteğinize göre susam veya çörek otu serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında börek kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…