Özhaseki ve diğer bakanlar tekrar bakan olacak mı merak konusu oldu

24 Haziran seçimlerine artık sayılı günler kalırken, yeni sistem ile bakanların milletvekilleri dışından atanmasının öngörülmesi, Kayseri milletvekili bakan Özhaseki'nin ve diğer bakanların bakan olup olmayacağı merak konusu oldu.

Özhaseki ve diğer bakanlar tekrar bakan olacak mı merak konusu oldu

Konuyla alakalı olarak Erdoğan'ın bir süre önce milletvekillerinden bazılarının bakan olmaları için istifasını istemeyeceğini söylediği de bu konudaki merakı arttırırken, kulislerde dillendirilen bazı görüşlere göre bunun belirleyicisinin ise Erdoğan’ın en az 315 milletvekilini çıkarmaları olduğu iddia ediliyor. Konuya ilişkin bazı haber kaynaklarında Erdoğan’ın milletvekili aday listesine koyduğu bakanlara, seçimlerde en az 315 milletvekiliyle meclis çoğunluğunu elde etmeleri durumunda tekrar bakan olabilecekleri mesajını verdiği öne sürülüyor. Asıl hedefin ise 350 milletvekili olduğu belirtiliyor.
 
SEÇİM SONRASINDA BAŞKA BİR FORMÜL OLUR MU?
 
Yeni sisteme göre milletvekili olan bir kişi aynı zamanda bakan olamadığı bilinirken, Erdoğan’ın, 24 Haziran için hazırladığı milletvekili listesine adını yazdığı 22 bakanın (başbakan dahil) yasal olarak tekrar hükümette görev yapma imkanı bulunmadığı belirtiliyor. Bu durumda seçim sonrasında bu isimlerin ya bakan olamayacağı veya yeni bir formül bulunacağı akıllara geliyor. Bir süre önce Erdoğan’ın milletvekillerinden bazılarının bakan olmaları için istifasını istemeyeceğini söylediği iddiası da doğru çıkarsa mevcut bakanlar yeni dönemde ya bakan olmayacak, ya da başka bir formül bulunacak. HABER: KAAN AKBAŞ