Özhaseki: 'Avrupa Birliği umurumuzda da değil'

Antalya'da gezi ve incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

Özhaseki: 'Avrupa Birliği umurumuzda da değil'

Burada, Kasım Ayı Daraltılmış İl Yönetimi Toplantısı'na katılan Özhaseki, AK Parti hükümetlerinin, sağlıkta, ekonomide, eğitimde, ulaştırmada, adalette, her alanda eski hükümetlerle kıyaslandığında hepsinde başarılı çalışmalar yaptığını söyledi.
 
Bakan Özhaseki, eskiden Türkiye'nin başına bela olan vesayetçi yapının artık ülkede sona erdiğini dile getirdi. Gezi Parkı olaylarına değinen ve o süreçte yaşananları aktaran Özhaseki, orada başarılı olunamayınca 17-25 Aralık olaylarıyla hükümeti devirme operasyonuna gidildiğini, birçok insanın onların gerçek yüzünü gördüğünü anlattı.
 
Bakan Özhaseki, 15 Temmuz olaylarına ilişkin şu değerlendirmede bulundu: "Rüya gibi birçok arkadaş hala inanamıyor. Senelerce içimizde bulunup, hoşgörüden, diyalogdan, insanlıktan, hizmetten, himmetten bahsedenler, bir gecede adeta 'kurt adama' dönüştüler. O gün hiç kimsenin ummadığı şekilde, insanların üzerine kurşunlar sıktılar, Meclisi bombaladılar, yapabilecekleri en büyük kötülüğü yaptılar bu millete. Bütün bunlar olduğunda dünya sadece seyretti, biraz da batı alemi özellikle bildiğimiz ülkeler, 'Ya o kadar şey yapıyoruz, nasıl oldu da başarılı olamadık?' diye üzülmeye başladılar. Kuzey Afrika ülkelerinde başarılı oldular, Suriye'de, Irak'ta başarılı oldular. Nerede bu işi denemişlerse başarılı oldular fakat Türkiye'de kaçıncı olaydır yapıyorlar, bir türlü başarılı olamıyorlar. Moralleri bozuldu. Paris'teki bir patlamada bütün liderler kuyruğa girip, orada terörü temin ederken, ne yazık ki bugün AB ülkesi dediğimiz ülkeler, ne yazık ki Amerika, dönüp Türkiye'ye bir kere bile içinde gele gele ciddi bir şekilde geçmiş olsun bile diyemediler. Şaşırdılar, ne desinler suçüstü yakalandıklarına mı üzülsünler, yoksa düşündükleri gerçekleşmedi ona mı üzülsünler? Sonra yalancıktan dillerinin ucuyla geçmiş olsun mesajları ufak çaplı gelmeye başladı.
 
Bir müddet sonra Türkiye'ye gelince bunca kötülükleri ve ahlaksızları yapanların ne olacağını sormak yerine, 'Şey mi acaba bu yakalanan adamlar dövülüyor mu, bunlara kötü muamele mi yapılıyor?' demeye başladılar. 246 kardeşimiz şehit, 2 bin 200 kardeşimiz gazi oldu. Bunlara geçmiş olsun diyeceği yere, 'Meclise bomba atanlara kötü bir şey mi yapıyorsunuz?' diye sormaya başladılar. Bu ne ahlaksızlıktır, bu ne riyakarlıktır, bu ne iki yüzlülüktür?" 
 
Fas'taki toplantıya katılarak, söz hakkı istediğine ve Suriyeli mülteciler için Türkiye'nin yaptıklarını anlattığına değinen Bakan Özhaseki, "(Hala o ülkede bombalar atılıyor, çocuklar ölüyor. İnsanlar çocuklarını kurtarmak için açık denizlere açılıyorlar ve küçücük çocuklar denizlerde boğuluyorlar, hepiniz seyrediyorsunuz) dedim. 30 sene sonra olabilecek bir otun kurumasını konuşuyorsunuz burada, ama insanlar ölürken kılınız kıpırdamıyor sizin." diye konuştu.
 
Bunun iki yüzlülük olduğunu belirten Özhaseki, "Tabii biz bunlara hiç aldırış edecek değiliz. Bunlardan merhamet de iyilik de beklemiyoruz. Hür dünyadan da kopmaya niyetimiz yok zaten bunları söylerken. Avrupa Birliği umurumuzda da değil, oradaki standartları almaya çalışıyoruz. İnsan hakları konusunda, demokrasi, üretimler noktasında, AB standartlarını almaya çalışıyoruz. Ülkemizi yüceltmeye çalışıyoruz, her bir alanda en iyi durama gelmeye gayret ediyoruz. O grubun içinde bulunmak gibi bir derdimiz yok, adımızı da oraya yazdırmak gibi bir derdimiz yok bizim. Biz kendi kendimize iyi işler yapacağız, çalışacağız gayret edeceğiz, büyüyeceğiz, güçlü olacağız. Bu coğrafyada yaşamanın tek şartı güçlü olmak." sözlerine yer verdi.
 
Suriye'de savaşan Amerika, Rusya, İran gibi birçok ülke olduğunu anımsatan Özhaseki, orada yer almanın tek şartının güçlü olmak olduğunu anlattı.