ÖZHASEKİ ANKARA'DA KAYBETTİ, ŞIRNAK'TA KAZANDI

31 Mart Yerel Seçimleri'nin henüz kesinleşmeyen, resmi olmayan sonuçlarına göre AK Parti Kayseri Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Ankara'da seçimi kaybederken, Şırnak'ta ise seçimin kazanılmasını sağladı.

ÖZHASEKİ ANKARA'DA KAYBETTİ, ŞIRNAK'TA KAZANDI

Seçimlerin ardından Ankara ‘Yavaş’ derken, Özhaseki de seçimleri az farkla kaybetti. Cumhur ittifakına rağmen seçimleri kaybeden Özhaseki, Şırnak’ta seçimin AK Parti tarafından kazanılmasında büyük rol üstlendi.
 
TARİHİ SONUÇTA ÖZHASEKİ FAKTÖRÜ
 
Her seçim HDP’ye büyük oranda oy çıkaran ve HDP’nin kalesi olarak bilinen Şırnak’ta tarihi bir sonuç ortaya çıkarak AK Parti yerel seçimleri büyük farkla kazandı. Hatırlanacağı gibi Ankara adayı Özhaseki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde terörden dolayı adeta yıkılmış olan kentte imar çalışmalarını özel bir gayret ile yürütmüş, sık sık kent halkı ile bir araya gelerek ilgilenmişti. Hatta Özhaseki; “Bölgeye pozitif ayrımcılık yaparak Cizre'de 3 bin 250, Silopi'de bin konut yapıyoruz” ifadelerinde bulunmuştu. 
 
GENEL SEÇİMLERE DE YANSIMIŞTI
 
Özhaseki’nin bölge halkı ile ilgilenmesi ve terör yaralarının sarılması sonucunda yapılan milletvekili seçimlerinde de AK Parti’nin oylarının ciddi oranda yükseliş gösterdiği kayıtlara geçmişti. Özhaseki’nin girişimlerinin ise yerel seçimlerde Şırnak ölçeğinde yansımaları büyük oldu. Söz konusu çalışmaların, Şırnak’ta her seçimde birince gelen HDP’ye karşın AK Parti’nin birinci parti gelmesinde büyük bir rol üstlendiği dikkatleri çekti. HABER: KAAN AKBAŞ