ÖSYM Açıkladı – Sınav Başvuruları Başladı!

ÖSYM'nin yaptığı açıklama ile DGS Sınav başvuruları başladı. Peki, başvuru nasıl yapılır? Kimler başvurabilir? Sınav ücreti ne kadar? DGS sınavı ne zaman? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

ÖSYM Açıkladı – Sınav Başvuruları Başladı!

ÖSYM’nin yaptığı açıklama ile DGS Sınav başvuruları başladı.2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvuru süreci 10 Mayıs itibari ile ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi ekranı üzerinden başladı.

Sınava başvuru ücreti bu yıl 590 TL olarak belirlendi. Adayların başvurularını tamamlaması için bu ücreti ödemesi gerekiyor. Sınav 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak.

ÖSYM Açıkladı – Sınav Başvuruları Başladı!

Sınav başvuruları 10-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi ÖSYM2nin sisteminde 2024-DGS Kılavuzunda yer almaktadır. ÖSYM tarafından, ‘Sınava girecek adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir’ açıklamaları yapıldı.

Sınava Kimler Başvurabilir?

DGS sınavına iki yıllık ön lisans programlarından mezun olanlar, son sınıf öğrencisi olup, staj hariç mezuniyet koşullarını sağlayanlar, yurtdışındaki ön lisans programlarından mezun olup denklik alan adaylar sınava başvuru yapabilecek.

2024 DGS Sınavına Başvurmak için TIKLAYINIZ…