Örgüt üyelerine by lock yükleten FETÖ sanığına 9 yıl hapis

Fetullahçı Terör Örgünü'nün sözde atamaları ile çeşitli illerde örgüt okullarında öğretmenlik yaptığı, tanık beyanlarında örgüt üyelerine sohbet verdiği, örgüt üyelerinin telefonlarına by lock yüklettiği, bank asyaya para yatırmaları talimatı verdiği iddiaları ile Kayseri'de tutuklu yargılanan sanığa 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Örgüt üyelerine by lock yükleten FETÖ sanığına 9 yıl hapis

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık A.K. ile avukatı hazır bulundu. 
 
Tutuklu sanık A.K., örgütün sözde atamaları ile çeşitli illerde örgüt okullarında öğretmenlik yaptığı, 20’ye yakın tanık beyanlarında örgüt üyelerine sohbet verdiği, örgüt üyelerinin telefonlarına by lock yüklettiği, bank asyaya para yatırmaları talimatı verdiği iddialarını kabul etmedi. 
 
Son olarak Melikşah Üniversitesi’nde memur olarak çalışan A.K. üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatını be tahliyesini istedi. 
 
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık A.K.’ye ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası ile tutukluluk halinin devamına karar verdi. 
 
İtirafçı olan FETÖ ev ağabeyine hapis cezası 
 
Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüt evlerinde ağabeylik yaptığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan ve itirafçı olarak etkin pişmanlıkta bulunan sanığa 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi. 
 
Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık S.B. ve avukatı hazır bulundu. 
 
4 yıl boyunca örgüt evlerinde kalan ve etkin pişmanlıkta bulunan S.B., “Kayseri’ye 2009 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okumak için geldim. Maddi imkansızlıklardan ötürü ilahiyatçılara olan indirimlerinden dolayı bu örgütün evlerinde kaldım ben bu örgütle alakalı herhangi bir faaliyet ve propagandada bulunmadım. Emir talimatla hareket etmedim organik hiçbir bağım oluşmadı çok da anlaşamadım. Sürekli fikir ayrılıklarımız oluyordu imkanlarım el verdiğinde de hemencecik bu yapının evlerinden ayrıldım. Ben bunların böyle vatan hainliği yapacağını bilemedim yoksa sokakta yatar yine de evlerinde kalmazdım içinde bulunduğum durumdan bir hayli rahatsızım” diye konuştu. 
 
Evin düzeni ve namazların takibi ile alakalı ilahiyatçı olduğu için ve yaşının diğerlerinden büyük olduğu için sorumluluk aldığını söyleyen sanık S.B., “Hiçbir başkaca görev üstlenmezdim. Bu yüzden de pek sevilmezdim. Okuluma olan cazip indirim, barınma ihtiyacından kaynaklı beni bu yapının evlerinde kalmaya mecbur bırakan tek unsurdu. sınavlara girip başarısız olunca girdiğim işlerde edindiğim gelirle İlk fırsatta Evden ayrıldım Ve tüm bağımı kopardım” ifadelerini kullandı. 
 
Sanık S.B. üzerine atılı by lock suçlamasını da kabul etmeyerek, by lock kullanmadığını, by lock’un ne olduğunu 15 Temmuz’dan sonra öğrendiğini söyledi. 
 
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonuç tutuksuz sanık S.B.’ye ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan etkin pişmanlık hükümlerince 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. 
 
FETÖ'nün askeri mahrem yapılanması operasyonunda 5 tutuklama 
 
Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik 13 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 
 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY’nin askeri mahrem yapılanmasının deşifresine yönelik başlatılan çalışmalarda, Kayseri’de bakkal ve büfe olarak faaliyet gösteren iş yerlerinde kontörlü olarak kullanıldığı anlaşılan sabit hatlardan 53 askeri personelin ardışık olarak arandıkları belirlendi. Aramaların TSK mensuplarından sorumlu mahrem imamlar tarafından yapılan örgütsel aramalar olduğu değerlendirildi. Şüpheliler hakkında FETÖ Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak suçundan soruşturma başlatılırken, yapılan çalışmalarda şüphelilerin 17’si hakkında da daha önceden FETÖ soruşturması yapıldığı belirlendi. 
 
Haklarında işlem yapılmayan 22’si muvazzaf, 10’u KHK ile askeri okullardan ilişiği kesilen, 4’ü emekli ve ihraç olmak üzere 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Karar sonrasında 20 Mart'ta sabah saatlerinde Kayseri merkezli, Ankara, İzmir, Samsun, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Tunceli, Isparta, Balıkesir, Aksaray, Diyarbakır ve Van illerinde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda gözaltına alınan İ.K., S.Y.G., O.S., L.Y., C.K., M.A.B., A.D., M.A.K., R.M., Y.A., A.P., H.K., M.K. ve D.K., 6 gün sonra sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 
 
Adliyeye sevk edilen şahıslardan M.A.B., O.S., M.A.K., L.Y., C.K. tutuklanırken, D.K., M.K., H.K., R.M., A.P., S.Y.G., Y.A., A.D. ve İ.K ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. HABER: İHA