O tarihten önce ehliyeti yenilemeyenlere ceza yolda!

Ehliyet sahipleri için yeni dönem başlıyor.. Ehliyeti yenileme zorunluluğu getirildi. O tarihten önce yenilemezsen ceza yolda. O tarihi vatandaşlar merak ediyor. O tarih nedir? Zorunluluğa uymayanlar ne kadar ceza ödeyecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberinde…

O tarihten önce ehliyeti yenilemeyenlere ceza yolda!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ehliyet sahipleri için yeni dönem başlıyor.

B sınıfı ehliyet sahipleri için zorunluluk getirildi. Ehliyet sahipleri, ehliyetini belirli bir tarihe kadar yenileme zorunluluğu vatandaşları kaygılandırdı. Belirlenen tarihe kadar 15 TL ödeme yapılması gerekiyor. Aksi takdirde o tarihten sonra yenileme yapmak isteyenler için yüksek ceza ödenekleri caydırıcı olacak.

Vatandaşların belirlenen tarihe kadar 15 TL ödeme yapmaları gerekiyor, aksi halde 12 bin 978 TL para cezası uygulanacak. Bu ödeme ile vatandaşlar yüksek para cezasından kurtulmuş olacak.

Yenileme zorunluluğu hangi tarihten önce alınan ehliyette geçerli olacak?

Belirlenen son tarihler doğrultusunda hareket etmeyen sürücüler için ciddi yaptırımlar öngörülüyor. 1 Ocak 2016'dan önce alınmış ehliyetlerin yenilenmesi zorunluluğu getirilmiş olup, belirlenen süre içinde bu işlemi gerçekleştirmeyen sürücüler için 2025 yılı itibarıyla 12.978 TL'lik para cezası uygulanacak.

Ehliyetlerini değiştirmek isteyenler için son tarih ise 31 Aralık 2024 olarak belirlendi.

Ehliyet yenileme işlemi için gerekli belgeler arasında kimlik kartı veya pasaport, güncel biyometrik fotoğraf, geçerli bir sağlık raporu, kan grubu belgesi (sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil), mevcut ehliyet ve adli sicil kaydı bulunmaktadır. Ayrıca, yenileme ücreti olarak ödenmesi gereken 15 TL (12 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedeli dahil) de unutulmamalıdır.

Bu belgelerle birlikte ilgili kuruma başvurulduğunda, ehliyet yenileme işlemi gerçekleştirilebilecektir. Eski tip ehliyetlerle trafikte yakalanmanın cezalarının yüksek olduğu ve ilerleyen yıllarda artabileceği unutulmamalıdır.