O Kuruyemişi Yemeden Önce Bir Daha Düşünün! - Uzmanından Ciddi Uyarı Geldi

Kuruyemiş severleri üzecek haber Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'dan geldi. Yemeden önce bir daha düşüneceksiniz! Peki, bu kuruyemiş hangisi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

O Kuruyemişi Yemeden Önce Bir Daha Düşünün! - Uzmanından Ciddi Uyarı Geldi

Kuruyemiş severleri üzecek bir haber uzmanından geldi. Canan Karatay katıldığı bir programda ‘Kaju kuruyemişini yemeden önce bir kez daha düşünün’ dedirten açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlara yaptığı uyarılarla popüler olan Canan Karatay ülkemizde kuruyemiş olarak tüketilen kajunun zararlarından bahsederek, ‘Ben hayatımda bir tane bile yemedim’ dedi. Yurt dışından gelen kaju ve kuruyemişin bozulmaması ve küflenmemesi için üzerine bromür gazı sıkıldığını belirten Karatay, ürünleri yerel olarak mevsiminde tüketelim dedi.

O Kuruyemişi Yemeden Bir Daha Düşünün! - Uzmanından Ciddi Uyarı Geldi

Brezilya cevizinin çok tehlikeli olduğunu belirten Karatay bir vatandaşların severek tükettiği kajunun dışarıdan geldiğini ve ilaçlı olduğunu belirtti. Karatay, ‘Ben hayatımda bir tane bile yememişimdir. Fındık, fıstık ve ceviz varken neden kaju yiyeyim’ dedi.

Bromür Gazı Nedir?

Bromür gazı, kuruyemişlerin depolanması ve taşınması sırasında, küflenme ve böceklenme gibi sorunların önlenmesinde kullanılan bir kimyasaldır. İçerdiği bromürün etkisiyle mikroorganizmaları öldürerek, kuruyemişlerin raf ömrünü uzatır. Kokusuz ve renksiz olan bu gaz kullanıldığına, çevre ve sağlık risklerini beraberinde getiriyor.