Nakliyecilerden mazot ayaklanması

Kayseri Nakliyeciler Sitesi esnafları yüksek olan mazot fiyatlarına tepki göstererek fiyatları protesto etti.

Nakliyecilerden mazot ayaklanması

Nakliyeciler Sitesi'nin de dışına taşarak Kayseri-Ankara yoluna taşan ayaklanmada kızgın nakliyeciler ellerinde mazot almak için çıkarttıkları birden fazla kredi kartlarını göstererek mazot fiyatlarının çok yüksek oluşunu protesto etti. Nakliyeciler 'karnımızı doyurmaya yetmiyor yaptığımız iş, nakit para ile zaten mazot alamıyoruz, kredi kartlarımız da yetişmez oldu. Borçlandık. Mazot fiyatlarının düşürülmesini talep ediyoruz' diyerek hükümetten seslerini duymalarını istedi.

ŞÖFORLER CEMİYETİ BAŞKANI GELSİN

Kızgın nakliyeciler yaptıkları protestoda sık sık 'buraya Şoförler Cemiyeti Başkanı gelsin diyerek bağırırken, sorunun çözülmesi gerektiğini söylediler. Kayseri'de 'C2 belgesi' olan kamyonların ucuz mazot alabildiğini, söz konusu nakliyecilerin yurt içinde de iş aldıklarını söyleyen nakliyeciler, yola çıkarak protesto gerçekleştirdi. Polisin geldiği ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığı protestoda polisle nakliyeciler arasında anlaşma zorlukla sağlanırken, nakliyeciler siteye döndü ve eylemlerini burada sürdürdü. Bu sırada CHP Kayseri Milletvekili Adayı Çetin Arık ve CHP Melikgazi İlçe Başkan Asef Türkdönmez'de olay yerine gelerek nakliyecilerden bilgi aldı ve sorunlarını dinledi. 

CHP'LİLER ÖNCE HUYALANDI, SONRA DİNLENDİ

Kızgın nakliyecilerin sorunlarını dinlemek için olay yerine gelen milletvekili adayı Arık ve İlçe Başkanı Türkdönmez, nakliyeciler tarafından önce 'siyaset istemiyoruz, siyasetçi istemiyoruz, buraya Şoförler Cemiyeti Başkanı gelsin diyerek yuhalandı, daha sonra ise milletvekili adayı Arık'ın "Biz sizin sorunlarınız dinlemeye geldik" diyerek başladığı ve kısa bir konuşma yaptığı ortamda dinlendiler. Kızgın nakliyecilerin eylemi bir süre sonra olaysız olarak sona erdi. HABER: KAAN AKBAŞ