Mustafa Çelik'e adaylık teklifi

Çelik'e iki siyasi parti tarafından adaylık teklifi götürüldüğü ileri sürüldü.

Mustafa Çelik'e adaylık teklifi

Kayseri Büyükşehir eski Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e iki siyasi parti tarafından adaylık teklifi götürüldüğü ileri sürüldü.
Mustafa Çelik, AK Parti Kocasinan İlçe Kurucu İlçe Başkanlığı görevini yaptı. Daha sonra partinin istişare mekanizmalarında yer alan birkaç kişiden biri olarak gösterildi. Uzun yıllar AK Partide siyaset yapan Mustafa Çelik, 2014 yerel seçimlerinde Kocasinan Belediye Başkanı Seçildi. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin milletvekilliği için istifa etmesinin ardından 2015 yılının Şubat ayında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından başkanlığa seçildi. 4 yıl boyunca bu görevi süren Çelik, bir sonraki seçimde partisi tarafından aday gösterilmedi ve Memduh Büyükkılıç’a görevi devretti.
Bir süredir aktif siyasetten uzak yazılım faaliyetleri ve çiftçilikle uğraşan Çelik’e, 14 Mayıs seçimlerinden önce iki siyasi partiden teklif gittiği öğrenildi. Deva Partisi ve Gelecek Partisi’nin Çelik’in kapısını çaldığı kendisine milletvekili adayı olup olmayacağının sorulduğu ancak Çelik’in teklifleri kabul etmediği ifade edildi. Çelik’in birkaç siyasi partinin ortak aday göstermesi halinde belediye seçimlerine aday olabileceği ileri sürülüyor.
HABER MERKEZİ