Milli Güreşçi Taha Akgül 11. Kez Avrupa Şampiyonu Oldu!

Avrupa Güreş Şampiyonası, Romanya'nın tarihi başkenti Bükreş'te gerçekleşti ve mücadele dolu günlerin ardından zirve, Türk güreşinin efsane ismi Taha Akgül'ün 11'inci zaferiyle taçlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Milli Güreşçi Taha Akgül 11. Kez Avrupa Şampiyonu Oldu!

Avrupa Güreş Şampiyonası, Romanya'nın tarihi başkenti Bükreş'te gerçekleşti ve mücadele dolu günlerin ardından zirve, Türk güreşinin efsane ismi Taha Akgül'ün 11'inci zaferiyle taçlandı. 

Avrupa Güreş Şampiyonası, Avrupa kıtasının en heyecan verici ve prestijli müsabakalarından biri olarak her yıl yüzlerce güreşçiyi bir araya getiriyor. Bu yılın şampiyonası, Romanya'nın tarihi başkenti Bükreş'te gerçekleşti ve mücadele dolu günlerin ardından zirve, Türk güreşinin efsane ismi Taha Akgül'ün zaferiyle taçlandı.

Taha Akgül, kariyerinin zirvesindeki performansıyla serbest stil 125 kilogram kategorisinde altın madalya kazanarak göz kamaştırdı. Finalde, rakibi Gürcü rakip Geno Petriashvili ile karşı karşıya geldiğinde, tribünlerin heyecanı doruktaydı. İki güreşçi arasındaki mücadele nefesleri keserken, Taha Akgül, minderden 5-4 galip ayrılarak zaferi Türkiye'ye getirdi. Taha Akgül bu zaferiyle peş peşe 4'üncü toplamda 11'inci Avrupa şampiyonluğunu elde etti.