Milletvekili Ersoy, yine yüksek hızlı treni sordu...

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, bütçe görüşmelerinin Genel Kurul ayağında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün bütçeleri üzerine partisi adına söz alarak, yüksek hızlı treni sordu.

Milletvekili Ersoy, yine yüksek hızlı treni sordu...

"KAYERİLİ TÜNELİN UCUNU GÖRMEYİ BEKLİYOR"
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM'de yaptığı konuşmasında, Kayseri'ye ilk hızlı tren sözünün 2011 yılında verildiğini hatırlatarak, "Kayserili Yüksek Hızlı Tren'de tünelin ucunu görmeyi beklemektedir." dedi.


MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, bütçe görüşmelerinin Genel Kurul ayağında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün bütçeleri üzerine partisi adına söz alarak, Kayseri’nin hızlı tren problemini bir kez daha dile getirdi.


İLK SÖZ 2011'DE VERİLDİ
Hızlı tren sözünün Kayseri'ye ilk kez 2011 yılında, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından verildiğini hatırlatan Ersoy, "Sayın Bakanım, aynı müjdeyi 21 Kasım 2020 tarihinde de sizlerden işittik. Konuşmanızda, 'Kayseri’yi hızlı demir yolu ile tanıştıracağız. Ankara Yüksek Hızlı Tren hattına bağlantılı olarak 142 kilometre uzunluğundaki Yerköy-Şefaatli-Kayseri arasına tren hattı inşa edeceğiz.' sözleriniz bizleri son derece mutlu etse de Kayseri halkı büyük ümitlerle tarih vermenizi ve hatta geçmişte ihalesi iptal edilen projenin yeniden 2021 yılı içinde ihaleye çıkarılmasını ve bir an evvel yapımına başlanmasını, tabiri caizse - Yüksek Hızlı Trende tünelin ucunu görmeyi beklemektedir.” diye konuştu.


"KAYSERİ YHT İÇİN COĞRAFİ BAKIMDAN UYGUN"
Kayseri'nin coğrafi olarak yüksek hızlı tren inşasına uygunluğundan söz eden Ersoy, "Jeolojik özellikleriyle düz bir ova olan Kayseri, Orta Anadolu bölgesinin en önemli ticaret merkezidir. Çevre illerden en çok göç alan orta Anadolu ili olma özelliğini de taşıyan kadim şehrimiz aynı zamanda yine bölgenin en geniş sağlık imkânlarına sahip olan vilayetidir. Fakat gelin görün ki, engebesiz arazisine ve ülkemiz açısından da oldukça önemli jeopolitik konuma sahip olmasına rağmen Kayseri’ye ulaşım imkânları oldukça sınırlıdır. Anadolu Bölgesi'nin fiziki yapısı yüksek hızlı tren ağının rahatlıkla oluşturulabilmesine oldukça uygundur. Şehrimiz coğrafi konumu gereği hem kara hem demir yolu hem de hava yolu ulaşımına son derece elverişli bir şehirdir. Bunların bir bütünlük içerisinde koordineli bir şekilde planlanması ve uygulaması yapılarak ulaşım koridorları ve ağı oluşturulması şehrimizin kalkınması açısından oldukça önemlidir." dedi.


"2021'DE İHALE BEKLİYORUZ"
Kayserili vatandaşların yüksek hızlı tren konusunda beklenti içinde olduklarını dile getiren Ersoy, "Kayseri'de açılıştaki konuşmanızda, 'Kayseri’yi hızlı demir yolu ile tanıştıracağız. Ankara Yüksek Hızlı Tren hattına bağlantılı olarak 142 kilometre uzunluğundaki Yerköy-Şefaatli-Kayseri arasına tren hattı inşa edeceğiz.' sözleriniz bizleri son derece mutlu etse de Kayseri halkı büyük ümitlerle tarih vermenizi ve hatta geçmişte ihalesi iptal edilen projenin yeniden 2021 yılı içinde ihaleye çıkarılmasını ve bir an evvel yapımına başlanmasını, tabiri caizse - Yüksek Hızlı Trende tünelin ucunu görmeyi beklemektedir." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi