MHP'YLE YERELDE İTTİFAK OLABİLİR

Başkan Erdoğan, gündeme yönelik yaptığı açıklamalarda yerel seçimlerde de ittifakın olabileceğini ifade ederek af konusuna değindi. Erdoğan, afta kişiye karşı şuçların affının olmayacağı vurgusunu yaptı.

MHP'YLE YERELDE İTTİFAK OLABİLİR

Başkan Erdoğan, MHP’yle ittifakın yerel seçimde nasıl devam edeceği ve CHP’nin HDP’yle ittifak arayışı konularında önemli değerlendirmeler yaptı: "CHP’nin HDP’den, HDP’nin CHP’den aday gösterip göstermemeleri bizi ilgilendirmiyor, kendi iç meseleleri. Bizim dışarıdan, içeriden diye bir şeyimiz olmaz. AK Parti’nin ilkelerini benimsemiş, AK Partililiği tescillenmiş olan kişi bizim adayımız olur. Sipariş adaylar belediye başkanlığında hiç uygun düşmez.
 
OLUMLU YAKLAŞIYORUZ
 
Belediye başkan adayının bir karşılığı olacak ki partinin oy tabanına hitap edebilsin ve partinin oy miktarıyla karşılığı olan oy birleşmiş olsun. Cumhur İttifakı meselesine gelince, doğrusu Sayın Bahçeli’nin bu konudaki yaklaşımı tam nedir bilemiyorum. Biz böyle bir noktada bu işe olumlu yaklaşabiliriz. Milletvekili seçiminde attığımız bir adım var. Böyle bir durum yerel seçimlerde de böyle bir adımı müşterek olarak atabiliriz. Taraflar olumlu bakarsa böyle bir adım niye olmasın, olabilir.
 
KİŞİYE KARŞI SUÇA AF OLMAZ
 
Erdoğan, MHP’nin dile getirdiği af önerisiyle ilgili şöyle konuştu: Kader mahkûmları meselesini anlamış değilim. Kime kader mahkûmu denir çok çok önemli. Benim bir ilkem var. İlkem de şudur: Devlete karşı işlenen suçlarda devlet affedici olabilir. Ama kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisi yoktur. Bunu şu anda menfaate çevirmek isteyenler olabiliyor. İçeridekiler, onların bekleyenleri...
 
AMAÇ MİLLETİN MENFAATİ 
 
Biz arkadaşlarımıza şunu da söyledik, özellikle bu bizim gündemimizde olan bir şey değil. Tüm bunlara rağmen hakikaten yapabilecek bir şey varsa bunu da aramızda görüşelim. Burada milletin menfaati önemli. Bir şey yapalım derken, öbür tarafta mağdur meydana getirmeyelim." KAYNAK: MEMLEKET.COM