Mandalinalı Ters Yüz Kek Tarifi - Kış Tatlısı Tarifi - Pratik Tatlı Tarifleri

Kışın vazgeçilmez lezzeti mandalina ve pratik kek tarifinin muhteşem buluşması! Mandalinalı ters yüz kek tarifi ile sofralarınıza tatlı bir keyif katın. Hem göz dolduran hem de lezzetli bir tatlı deneyimi için hemen deneyin! Tarifin detayları haberimizde…

Mandalinalı Ters Yüz Kek Tarifi - Kış Tatlısı Tarifi - Pratik Tatlı Tarifleri

Kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan mandalinanın enerjisiyle, pratik tatlı tarifleri arayışındaysanız işte size harika bir öneri! Mandalinalı ters yüz kek tarifi, sofralarınıza hem renk hem de lezzet katacak. Bu tatlı tarifiyle kışın serin günlerinde sıcacık bir keyif yaşamak mümkün. Hem kolay yapılışı hem de lezzetiyle dikkat çeken bu tarifi denemek için sabırsızlanacaksınız!

İşte tarifin hazırlanışı

Malzemeler;
4- 5 adet mandalina
2,5 yemek kaşığı Teremyağ Klasik Kase (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı esmer şeker (meyve için/ beyaz şekerde olabilir)
1/2 su bardağı şeker
1 yumurta (büyük boy/ oda sıcaklığında)
1/2 paket vanilya
1/2 çay bardağı süt (oda sıcaklığında)
1/2 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Kalıbı yağlamak için
1 tatlı kaşığı yumuşak Teremyağ Klasik Kase
*16 cm kelepçeli kalıp veya pandispanya tavası / 180 C / , 30-35 dakika

Hazırlanışı;
Kalıbımızı yumuşak Teremyağ ile yağ her yerine bolca gelecek şekilde yağlıyoruz.
Mandalinaları soyuyoruz ve yatay şekilde ortadan ikiye kesiyoruz. Esmer şekeri kalıbın tabanına yayıyoruz ve üzerine kestiğimiz mandalinaları kesik yüzeyleri tabana bakacak şekilde yerleştiriyoruz.
Kek hamuru için yumuşak Teremyağ ve şekeri stand mikser veya el mikseri ile yaklaşık 2-3 dakika çırpıyoruz. Yumurtayı ilave edip karıştırıyoruz.
Sütü makinamız çalışırken azar azar ekliyoruz.
Kesik görüntü oluşsa da toparlayacaktır.
Sütün soğuk olmaması bu açıdan önemli.
Un, vanilin ve kabartma tozunu harmanlayıp eliyoruz. Kek karışımına ilave ediyoruz ve hamuru toparlıyoruz. Meyvelerin üzerine yayıyoruz ve fırının orta rafında üzeri renk alıp, ortasına bir kürdan batırdığımızda temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
Pişen keki 5-10 dakika dinlendiriyoruz.
Ardından, gevşetmek için kenarlarından küçük bir spatula gezdiriyoruz.
Kek kalıbının üzerine servis tabağı yerleştiriyoruz. Bir fırın eldiveni takarak kek kalıbını sıkıca tutuyoruz ve hızlıca tabağa ters çeviriyoruz.
Soğuduktan sonra meyveleri parlatmak için üzerine ince bir kat kayısı veya turunç marmelatı sürebilirsiniz. Afiyet olsun.