Mahkum Işık açlık grevi ile hakkını arıyor

Bünyan Cezaevi'nde hükümlü olan Sedat Işık, 2005 yılında yürürlüğe giren bir yasa ile cezaların indirime uğradığını, yaklaşık 15 bin kişinin bundan faydalandığını ancak kendisinin bundan faydalandırılmadığını ifade ederek açlık grevine başladı.

Mahkum Işık açlık grevi ile hakkını arıyor

Adalet Bakanlığı’na mektup yazdığını ve içeriğinde kendisine haksızlık yapıldığını dile getiren mahkum Işık, “01.06.2005 tarihinde 5237 sayılı Yasa yürürlüğe girdi. Yasanın 150/2 maddesinde ‘Yağma suçunun konusunu oluşturan malın değer azlığında verilecek ceza üçte birden yarıya kadar indirilir’ yazıyordu. Ülke genelinde yaklaşık 15 bin kişiye 150/2 madde uygulandı ama bana uygulanmadı. Bulunduğum cezaevi savcısı ve daha önce bulunduğum Tokat Cezaevi’nin iki savcısı da bu maddenin lehime uygulanmasının gerektiğini belirtiyorlar” ifadelerinde bulundu.
 
34 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE
 
Açlık grevine 5 Nisan’da başlayan mahkum ışık, son yazdığı mektubunda ise şunlara değindi; “Benim ile aynı şartlarda 15 bin civarı insanın lehlerine uygulanan kanun maddesinin hiçbir akla ve mantığa uygun gerekçesi olmadan lehime uygulanmadığı için 5 Nisan 2018’den beri açlık grevindeyim. Bu durum Türk Milleti adına yapılmaktadır.”
 
YAKINLARI; “MAĞDURUZ”
 
Durum hakkında açıklamalarda bulunan mahkumun yakınları ise; “Maddi ve manevi olarak zor durumdayız. Yakımızın bu haktan faydalanması gerektiğini biliyoruz ama yararlanamıyor. Mağduruz” ifadelerinde bulundu. HABER: KAAN AKBAŞ