Latte Pasta - Kahve Yanı Tatlıları - Misafirlerinizi Şaşırtın!

Kahve severlerin vazgeçilmezi latte, şimdi pasta dünyasında! Latte pastalarıyla kahve yanı tatlılar, misafirlerinizi şaşırtacak bir lezzet deneyimine dönüşüyor. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Latte Pasta - Kahve Yanı Tatlıları - Misafirlerinizi Şaşırtın!

Kahve severlerin vazgeçilmezi latte, şimdi pasta dünyasında! Latte pastalarıyla kahve yanı tatlılar, misafirlerinizi şaşırtacak bir lezzet deneyimine dönüşüyor. 

Kahve tutkunları için harika bir haber; Latte pastaları, kahve yanı tatlılar kategorisinde adeta bir devrim yaratıyor! Lezzetli kahve notalarını tatlılarla buluşturan bu yeni trend, misafirlerinizi şaşırtacak ve kahve molasını unutulmaz bir lezzet şölenine dönüştürecek.

Geleneksel tatlı tariflerine kahve dokunuşu, latte pastalarıyla yepyeni bir boyut kazanıyor. İnce bir kahve aromasıyla zenginleştirilmiş krema, nefis kek tabanları ve özel kahve sosları, bu pastaların vazgeçilmez öğeleri arasında yer alıyor. Üstelik, bu lezzet şölenini evde kolayca hazırlayabilir ve misafirlerinizi özel bir sunumla karşılayabilirsiniz.

Malzemeler;

Pandispanya için;

4 yumurta

3 fincan şeker

3 fincan un

1 fincan nişasta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Pandispanyayı ıslatmak için;

1,5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı granül kahve

Muhallebi için;

4 su bardağı süt

1 su bardağından bir parmak eksik şeker

3 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

1 paket krem şanti (1 yemek kaşığı granül kahveli süt ile çırpılacak)

Üzeri için;

1 paket krema

160 gram çikolata (sevdiğiniz çikolatayı kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı;

Öncelikle muhallebiyi yapıp soğumaya bırakalım. Krem şantiyi hazırlayıp buzdolabından dinlendirelim. Pandispanyanın yumurta ve şekerini güzelce çırpalım. Sonrasında diğer pandispanya malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pandispanya kızarana kadar pişirelim. Pişip ılıyan pandispanyayı kahveli süt ile ıslatalım. Muhallebi ve krem şantiyi birleştirip çırpalım. Pastamızın üzerine dökelim. Ganaj için kremayı ısıtıp çikolatayı ekleyelim ve eritelim. Çikolata tamamen eridikten sonra pastamızın üstüne dökelim ama birazını üzerindeki deseni yapmak üzere ayıralım. Arzu ederseniz, kenarlarına fındık, ceviz veya badem ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Latte Pasta - Kahve Yanı Tatlıları - Misafirlerinizi Şaşırtın!