Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Bu yıl 28 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek olan Kurban Bayramı öncesinde, emekli ikramiyelerinin yatacağı tarih açıklandı. Emekli bayram ikramiyeleri yılda iki kez Ramazan ve Kurban Bayramlarında hesaba yatırılmaktadır. Geçtiğimiz yıl 1100 TL olan emekli bayram ikramiyesi Ramazan Bayramında 2000 tl yükselmişti.

Kurban Bayramı ikramiyesi ne  zaman ödenecek?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayramlarda emeklilere ikramiye veriliyor. Ramazan Bayramı ikramiyesi emekliler için 2 bin liraya yükseltilmişti. Emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi olarak da 2 bin TL yatırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında, zamlı bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihler belli oldu.
Kurban Bayramı ikramiyesi yine bayram öncesi Haziran ayı içerisinde emekli vatandaşların hesaplarına Bayramda bir hafta önce yatırılacak.

Kurban Bayramı ikramiyesi ne  zaman ödenecek?

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Bayram ikramiyesi ödemeleri emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.