Kredi Kartlarında Nakit Avans Değişikliği

Ülke ekonomisi kapsamında enflasyonla mücadele eden hükümetten kredi kartlarıyla ilgili yeni düzenleme geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kredi Kartlarında Nakit Avans Değişikliği

Enflasyonla mücadele kapsamında kredi kartlarıyla ilgili yeni bir karar alan hükümet yetkilileri, artan kredi kartı harcamalarına ilişkin sınırlama getirdi.

Kredi Kartlarında Nakit Avans Değişikliği

Taksit Sayısı Düşürüldü

Vatandaşların harcamalarında sıkça tercih ettiği kredi kartlarında, harcamalar parasal sıkışıklığa rağmen artmaya devam ediyor. Bu durumun önüne geçmek isteyen yetkililer, kredi kartı nakit avans taksit sayılarına sınırlama getirildi. Sınırlama sonrası, nakit avans en fazla 3 taksit şeklinde ödenebilecek. Uygulama öncesi taksit sayısı 12’ye kadar yapılabiliyordu. Bankalara nakit avansta taksit sınırına dair Merkez Bankası'ndan (TCMB) bir yazılı talimat gitmediği, sözlü yönlendirme yapıldığı öne sürüldü. 

Kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında, TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildiği bildirilmişti.

Kredi büyüme sınırlarına ilişkin uygulamanın etkinliğini artırmak amacıyla menkul kıymet tesisine ek olarak, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesis edilmesi kararı alınmıştı