Kredi kartı kullananlar dikkat – Tek tek kapatılıyor!

Milyonlarca kredi kartı kullanan vatandaşları ilgilendiren önemli bir uyarı geldi. Bankalar kredi kartlarının kapatılacağına dair müşterilerine mesajlar göndermeye başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kredi kartı kullananlar dikkat – Tek tek kapatılıyor!

Yeni yıla girilmesi ve asgari ücret ile emekli maaşı güncellemeleri sonrası yüksek enflasyon ve pek çok kaleme gelen zamlar karşısında tüm yük kredi kartı kullanan vatandaşlara yüklendi. Bankalardan müşterilere kötü haber geldi. Kredi kartları tek tek kapanıyor! Detaylar Kayseri Anadolu Haber’in bülteninde…

Kredi kartı kullananlar dikkat – Tek tek kapatılıyor!

Uzun zamandır gündemde yerini koruyan kredi kartı meselesine yeni çözümler geliyor. Yeni düzenlemelerin içinde kredi kartlarının kapatılma durumu da yer alıyor.

Düzenlemede bankaların kredi kartının kapatılma durumunu tetikleyecek tek bir şart sundukları belirtiliyor. Bu şartlar arasında, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması ve makul gerekçesi olmayan transferler gibi işlemler bulunuyor.

Bu uyarılar, konut ve otomobil gibi kredilerde frenleme yapılırken, kredi kartı harcamalarındaki artışın devam ettiği bir dönemde geldi.

Yeni döneme giriliyor!

Kredi kartlarına yapılacak yeni düzenlemelerle kredi kartlarında taksit sayılarında ve kredi limitlerinde önemli değişiklikler olması bekleniyor. Ancak, altın, döviz ve kripto alanlarında yapılacak harcamalara ilişkin olarak makul gerekçelerin olmaması durumunda ciddi yaptırımların söz konusu olduğu belirtiliyor.

Bankalar tek tek mesaj atıyor!

Bazı bankalar, müşterilerine kart ekstrelerinde veya SMS yoluyla uyarı mesajları göndererek, ‘Kredi kartınızla döviz/altın/kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limitini aşma için işlemler ile sistem dışına para çıkarılmasına yönelik işlemler nedeniyle kartınız kapatılabilir’ şeklinde bilgilendirmede bulunuyor.