Kış Pastası - Kahve Yanı Tarifleri - Kolay Pasta Yapımı

Bu tarifle bildiğimiz klasik kek, nefis bir kış pastasına dönüşüyor. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu pasta sizin ve misafirlerinizin vazgeçilmez tarifi olacak. Kahve yanı sunumlarınızı daha şık hale getirerek misafirlerinizin damaklarında bir lezzet şöleni oluşturabilrsiniz. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kış Pastası - Kahve Yanı Tarifleri - Kolay Pasta Yapımı

Bu tarifle bildiğimiz klasik kek, nefis bir kış pastasına dönüşüyor. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu pasta sizin ve misafirlerinizin vazgeçilmez tarifi olacak. Kahve yanı sunumlarınızı daha şık hale getirerek misafirlerinizin damaklarında bir lezzet şöleni oluşturabilrsiniz.

Evde kalan elmaları değerlendirebileceğiniz bu tarifi çok kolay br şekilde hazrılayabilirsiniz. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

İç harcı;

6 adet elma

Yarım su bardağı toz şeker

1 tatlı kasığı tarçın

Yapılışı;

Elmaları soyup rendeleyelim, şeker ve tarçını ekleyip yumuşayana kadar pişirelim. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip elmalı iç harcı hiç boşluk kalmayacak şekilde yayalım.

Keki için;

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı süt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1.5 su bardağı un

Yapılışı;

Şeker ve yumurtayı köpürene ve hiç şeker sesi kalmayana kadar mikserle çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyip mikserin düşük ayarında sadece karışana kadar çırpalım. Kek karışımını fırın tepsisine yaydığımız elmaların üzerine döküp eşit şekilde yayalım.175 derecede fansız ayarda pişirelim. Kalın bir kek olmadığı için çabuk pişiyor kurutmadan kürdanla test edip fırından alalım.

Pastacı kreması;

3 dolu yemek kaşığı mısır nişastası

3 dolu yemek kaşığı un

2 yumurta sarısı

1 çay bardağından 2 parmak eksik toz şeker

3 su bardağı süt

Yapılışı;

Hepsini tencereye koyup devamlı karıştırarak fokurdayana kadar pişirelim. Ocağın altını kapatınca
1 tatlı kaşığı margarin ve bir paket vanilyayı ekleyip çırpma teliyle karıştıralım. Hazırlanan kremaya değecek şekilde streç filmle kapatıp soğutalım. Soğuyan kremayı 1 poşet toz halinde krem şanti ekleyip mikserle en az 5 6 dakika çırpalım. Kremayı sıkma torbasına dolduralım.

Kış Pastası - Kahve Yanı Tarifleri - Kolay Pasta Yapımı

Fırından çıkarttığımız kekin üzerine pişirme kağıdı koyup ters çevirelim. Keki pişirme kağıdı yardımıyla sıkıca sarıp soğutalım. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip dilimleyelim ve kremayı sıkalım. Afiyet olsun…