Kırmızı ette büyük hile! Kayseri'de ete su enjekte ediliyor mu?

Vatandaşlar, küresel krizin etkisiyle her geçen gün artan kırmızı et fiyatlarından şikâyetçi. Ancak ortaya çıkan yeni bir skandal, tüketicileri daha da endişelendiriyor. Yapılan tespitlere göre, bazı satıcılar kırmızı ete su enjekte ediyor. Peki, Kayseri'de yapılıyor mu?

Kırmızı ette büyük hile! Kayseri'de ete su enjekte ediliyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küresel krizin etkisiyle her geçen gün artan kırmızı et fiyatlarına bir de dolandırıcılık eklendi. Yüksek et fiyatları karşısında zorlanan vatandaşlar güvenilir ve sağlıklı et alabilmede artık sıkıntı yaşıyor. Yapılan tespitlere göre bazı satıcılar kırmızı ete marinasyon makineleri aracılığıyla su enjekte ederek, 1 kiloluk eti 2 kiloya kadar çıkartabiliyor.

Kırmızı ette büyük hile! Kayseri'de ete su enjekte ediliyor mu?

Ortaya atılan bu iddia sonrası vatandaşlar aynı durumun Kayseri’de olup olmadığını merak ediyor. Dolayısıyla kasaplara denetimin sıkılaştırılması talep ediliyor. Yetkililer, iddiaları titizlikle incelemeye alırken, tüketicilere alışveriş yaparken dikkatli olmaları çağrısında bulunuyor.

Su enjekte edildiği nasıl anlaşılır?

Marinasyon makinesiyle su enjekte edilen et kütlesi ve ağırlığı artmasıyla beraber et bozulmadan kalıyor. İçine su enjekte dilen ette dış görünüşünde diğer etlere göre farklılık gösterir. Bütün et yayılmış ve kendini salmış durumda ise tercih edilmemeli. Et pişirme esnasında fazla su salıyor içine su enjekte edildiği anlaşılabilir.