Kayseri'de döviz tasarruf mevduatı artışta

Türkiye'ye A B D tarafından uygulanan yaptırım ile birden yükseliş gösteren ve son zamanlarda da sürekli artış kaydeden dolar ile dövizlerin, Kayseri'nin banka hesaplarındaki mevduatlarında da yükselişte olduğu dikkatleri çekti.

Kayseri'de döviz tasarruf mevduatı artışta

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) elde edilen son bilgilerde, 2018 yılı ikinci çeyreğinde Kayseri’deki yerli ve özel türden döviz tevdiat hesabındaki tasarruf mevduatlarında milyonlarca lira karşılığı artış meydana geldiği görüldü. 
 
3 AYDA 140 MİLYON LİRA KARŞILIĞI DÖVİZ ARTIŞI
 
Kayseri’de 2018 yılı ilk çeyreği ile ikinci çeyreği arasında döviz tevdiat hesaplarındaki tasarruf mevduatı artışlarında toplam 140 milyon liralık artış meydana geldiği dikkatleri çekti. Buna göre 2018 yılı ilk çeyreğinde toplam 1 milyar 350 milyon 644 bin lira karşılığı döviz tevdiat hesaplarındaki tasarruf mevduatı bulunan Kayseri, aynı yılın ikinci çeyreğine gelindiğinde ise 1 milyar 491 milyon 385 bin lira karşılığı döviz tevdiat hesaplarındaki tasarruf mevduatı düzeyine ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın içinde bulunduğumuz süreçte dövizlerinizi bozdurun çağrısına ise Kayseri ile Türkiye’nin ne yanıt vereceği merak konusu olurken, 2018 yılı 3.çeyreğinde ise bunun netleşeceği biliniyor.
 
KAYSERİ DÖVİZ TASARRUF HESAPLARINDA EN YÜKSEK İLLER ARASINDA
 
Kayseri, sahip olduğu döviz tevdiat hesaplarındaki tasarruf mevduatı miktarında en yüksek illerden biri oldu. Buna göre iller arasında ilk 15 içerisinde yer alan Kayseri, sahip olduğu dövizle İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Mersin, Kocaeli, Hatay, Konya, Bursa, Adana ve Antalya’nın ardından 12’nci sırada geldi. HABER: KAAN AKBAŞ