KAYSERİ'DE 4 BAŞKAN İSTENMİYOR

AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan ankette Kayseri'deki 4 belediye başkanının halk tarafından istenmediği belirtiliyor. Oy oranları partinin altında kalan başkanlar yeni dönemde aday gösterilmeyecek.

KAYSERİ'DE 4 BAŞKAN İSTENMİYOR

TİTİZ ÇALIŞMA
 
2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere büyük önem veren AK Parti, seçim çalışmalarına start verdi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile belediye başkan adaylarını erken bir tarihte belirleyip halka açıklayacak olan AK Parti’de, ilk etapta mevcut belediye başkanlarının durumu ele alındı. Parti genel merkezi tarafından yapılan anket ve görüşmeler neticesinde, halkın memnun olduğu ve olmadığı belediye başkanları belirlendi.
 
MEMNUNİYET YOKSA GİDECEK
 
Yapılan anket ve diğer değerlendirme süreçlerinde başarısız olan belediye başkanları ile devam edilmeyecek. Yerlerine yine halkın benimsediği kişiler, erken bir tarihte başkan adayı olarak ilan edilecek. Kayseri Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve ekibi tarafından yürütülen çalışmalarda, halkın en çok şikayet ettiği konular da ortaya çıkarılıyor. 6 başlıkta toplanan şikayetlerin en büyüğü ise belediyelerin haksız rant sağlaması. 
 
KAYSERİ’DE DE YAPILDI
 
AK Parti genel merkezi tarafından Türkiye’nin diğer illerinde olduğu gibi Kayseri’de de benzer anket ve görüşmeler yapıldı. Yapılan anket ve diğer verilerin toplanması ile birlikte başarılı ve başarısız belediye başkanları da belirlenmiş oldu. Yapılan ankette mevcut belediye başkanlarından 4’nünden halkın memnun olmadığı ve değiştirilmesini istediği öğrenildi. Bu başkanları “yetersiz” ve “sevimsiz” bulan vatandaşlar, AK Parti’ye oy vereceğini ancak bu adaya oy vermeyeceğini bildirdi.
 
AK Parti; Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere hazırlık kapsamında vatandaşın beklentilerini belirlemeye yönelik tüm Türkiye’yi kapsayan geniş çaplı bir araştırma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında, geçtiğimiz günlerde toplanan MYK’da masaya yatırılan araştırma raporu parti ayrımı yapılmadan tüm belediyelerle ilgili vatandaşın şikâyet alanlarını içeriyor. Edinilen bilgilere göre, MYK’da Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi tespitleri ile vatandaşın gündeme getirdiği şikâyet başlıklarının benzer olduğunu dile getirdi. AK Parti, Yerel Yönetimler Başkanlığının araştırmasında vatandaşın şikâyet konusu yaptığı yerel uygulamalar 6 başlık altında toplandı. AK Parti kaynakları, MYK’da değerlendirilen bu başlıkları şöyle sıraladı:
 
HİZMETLERDEKİ HOYRATLIK: Şehirlerin altyapısındaki eksikliklerden şikâyet ediyorlar. Altyapı eksikliklerinin giderilmesi konusunda yapılan çalışmalardaki hoyratlıktan şikâyetler var. Belediye kazıyor, kapatıyor bu sefer başkası kazıyor. Buradan bile bir rant olduğunu düşünüyor.
 
KALİTELİ ŞEHİR HAYATI: Şehir hayatındaki kalite düşüklüğü gündeme getiriliyor. Belediye alt geçit- üst geçit yapıyor. Kongre merkezleri, kültür merkezleri yapıyor ama yürürken bastığı taş oynuyor. Vatandaş şehir hayatını kaliteli hâle getirilmesini istiyor.
 
EN BÜYÜK RAHATSIZLIK RANT: Belediyelerle ilgili olarak en büyük rahatsızlık yolsuzluk ve rant iddiaları. Plan tadilatları ve kentsel dönüşümden kaynakları rant iddialarından çok rahatsızlık var.
 
BAŞKANA ULAŞAMIYORLAR: Üst düzey yöneticilere ulaşamamaktan da şikâyet var. Derdini anlatamama, sıkıntılarına, şikâyetlerine çözüm bulunmadığını düşünüyor.
 
DENETİMLE İLGİLİ ŞİKÂYETLER: Belediye hizmetlerinin ve harcamalarının da tam olarak denetlenmediği düşünülüyor. Buna yönelik bazı yeni adımlar atılsa da, vatandaş bunun kâfi olmadığını savunuyor.
 
HİZMETLERİN SIRADANLAŞMASI: Yeni ve heyecan veren projelerin olmaması da eleştiri konusu oluyor. Yapılan hizmetler ve projelerin kendini tekrar etmesinden şikâyet var.
 
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayların erken bir tarihte belirlenerek açıklaması talimatını verdi. Bu nedenle AK Parti’de mevcut adayların memnuniyet oranını ölçen anket ve görüşmeler gerçekleştirildi. Adaylarını erken belirleyip, kamuoyuna açıklayacak olan partide, oy oranı partinin oy oranının altında kalan belediye başkanı ile devam edilmemesi kararlaştırıldı. 
 
AK Parti genel merkezi tarafından Türkiye’nin diğer illerinde olduğu gibi Kayseri’de de farklı anket şirketleri tarafından anket ve görüşmeler yapıldı. Yapılan anket ve diğer verilerin toplanması ile birlikte başarılı ve başarısız belediye başkanları da belirlenmiş oldu. Yapılan ankette mevcut belediye başkanlarından 4’nünden halkın memnun olmadığı ve değiştirilmesini istediği öğrenildi. Bu başkanları “yetersiz” ve “sevimsiz” bulan vatandaşlar, AK Parti’ye oy vereceğini ancak bu adaya oy vermeyeceğini bildirdi.
 
Halkın memnun olmadığı ve değiştirilmesini istemediği başkanların isimleri açıklanmazken, yakın bir süreçte yeni adayların belirlenerek, kamuoyuna açıklanacağı belirtiliyor. 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin her ne kadar “Kayseri’ye karışmayacağım” şeklinde bir açıklaması olsa da Kayseri’de kimleri aday gösterip göstermeyeceğini kafasında belirlediği ve yakın çevresi ile paylaştığı belirtiliyor. HM