KAYSERİ'DE 27 MAYIS 1960 ASKERİ DARBE UNUTULMADI

Dönemin başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilmesine zemin hazırlayan 27 Mayıs 1960 darbesi 59. yıldönümünde AK Parti İl Teşkilatı'nın Kayseri Valiliği önünde düzenlediği basın toplantısıyla anıldı.

KAYSERİ'DE 27 MAYIS 1960 ASKERİ DARBE UNUTULMADI

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopurıoğlu’nun basın açıklaması yaptığı programa Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Kayserililer katıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aziz Türk milletinin 15 Temmuz gecesi darbe zihniyetini bir daha geri dönmemek üzere ortadan kaldırarak tarihin seyrini değiştirdiğini belirten AK Parti İl Başkanı Şaban Çopurıoğlu “Millet iradesinin yok sayıldığı ve demokrasi tarihimizin kara lekesi olan 27 Mayıs 1960 Askeri darbesinin 59. sene-i devriyesinde merhum Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı rahmet ve minnetle yâd ediyorum” açıklamalarında bulundu.
 
Program sonrası açıklamada bulunan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 darbesinin 59’uncu yılında, AK Parti Kayseri İl Başkanımız Sayın Şaban Çopuroğlu'nun yapmış olduğu basın toplantısına katıldık. Merhum Başbakan Adnan Menderes’i ve yol arkadaşlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi. BÜLTEN