KAYSERİ UYUŞTURUCU ALMIŞ SÜRÜCÜLERE İŞLEMDE BİRİNCİ GELDİ

Kayseri, trafikte uyuşturucu almış vaziyette araç kullanan sürücülere yapılan işlem miktarında Türkiye'de birinci geldi.

KAYSERİ UYUŞTURUCU ALMIŞ SÜRÜCÜLERE İŞLEMDE BİRİNCİ GELDİ

Polis Teşkilatı’nın 174. Yıldönümünde Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kutlama töreninde Vali Şehmuz Günaydın, beraberindekiler ve vatandaşlar bilgilendirildi.
 
Konuya ilişkin olarak Kayseri Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan İbişoğlu, trafik hizmetleri ve trafik denetleme, uygulama ekipmanları hakkında verdiği bilgilerde, Türkiye’de uyuşturucu alarak araç kullanan ve bunu neticesinde işlem yapılan sürücü miktarında en fazla işlem yapan ilin Kayseri olduğunu ve Türkiye’e birinci olduğunu ifade etti.
 
ÜLKEDEKİ 1100 İŞLEMDEN 371’İ KAYSERİ’NİN
 
Kayseri Trafik Denetleme Şube Müdürü İbişoğlu, uyuşturucu alarak araç kullanan Türkiye’de toplam 1100 sürücüye işlem yapıldığını kaydederek, bunların ise 371’inin Kayseri’den olduğunu ifade etti. Bu miktar ile Kayseri’nin Türkiye’de ilk sırada geldiğini bildiren İbişoğlu, trafik denetleme hizmetlerinin özenle sürdüğünü dile getirdi. 
 
YENİ ENVANTERE GİREN CİHAZLA ANINDA TESPİT
 
Emniyet trafik teşkilatında envantere yeni giren trafik uyuşturucu tespit cihazının, alkol tespit cihazı gibi sürücülerde kullanılan uyuşturucuyu anında tespit ettiğini belirten ekipler, söz konusu cihaz ile uyuşturucu alarak araç kullanan sürücülerin trafik denetlemelerinde rahatlıkla tespit edildiğini ifade etti. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ