Kayseri Şeker'den Milyarlık Bir Satış Daha!

Kayseri Şeker yatırımları ile hissedarlarını sevindirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda üst üste milyarlık satış yapan KAYSE hissesinde yeni bir satış meydana geldi. Yapılan satışları sonrasında hisse tavan fiyatlarını görecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri Şeker'den Milyarlık Bir Satış Daha!

Kayseri Şeker yatırımları ile hissedarlarını sevindirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda üst üste milyarlık satış yapan KAYSE hissesinde yeni bir satış meydana geldi.

18 Mayıs 2023’te borsada işlem görmeye başlayan Kayseri Şeker’in halka arzı, yatırımcıların ilgisini çekiyor. Kayseri Şeker’den yapılan milyarlık satış sonrası hisse yeni tavan fiyatlarını görmesi bekleniyor. Kayseri Şeker Fabrikası, halka arzın ardından yaptığı yükselişin ardından KAYSE hisse bir süredir düşüş  trendi içerisinde devam ediyordu. Şirketten gelen yeni haber hissedeki trendi tersine çevirdi.

Kayseri Şeker'den Milyarlık Bir Satış Daha!

Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada yurt içinde yerleşik bir müşterinin şeker satış işine istinaden KDV dahil 2 milyar 727 milyon TL’lik yeni anlaşma yaptığını duyurdu. Söz konusu satışta 50 milyon TL avans bedeli tahsis edildi.

Kayseri Şeker’in üst üste satışlar alması yatırımcılar tarafından sık sık takip ediliyor. Yapılan satışların sonucunda hissede tavan fiyatları görme umudunda olan yatırımcılar hisse fiyatlarında bir etki görememekten şikayet ediyorlar. Bir vatandaş, ‘Geçen hafta son gönderilen iki KAP haberinde neredeyse sermayesinin on katı büyüklüğünde sipariş aldı. Ama nedense bu bile etki etmedi hisseye. Düşüş trendi sona erdi mi? Kırılım mı oluştu? Bu seviyelerde girilir mi? Daha ne kadar bekletilir? Çok kararsızım’ yorumunda bulundu.

Hisse analizlerine göre 2023 yılında halka arz olan Kayseri Şeker Fabrikası 6 aylık zaman dilimiz dikkate alındığında zararda olarak gözlemlendi. Kasım ayından bugüne düşüşte olan KAYSE’nin son bir haftada yaptığı yükseliş ile zararı kırması hedefleniyor.

Kayseri Şeker'den Milyarlık Bir Satış Daha!

Önceki gün kapanış fiyatı 34.80 TL olan hissenin şu an fiyatı 34.26 TL olarak görülüyor. Günlük değişimde -0,42 TL yani yüzde -1,24 TL zarar olarak görülüyor.