Kayseri'nin en ünlüleri bakın kimler? Anadolu'da Z Raporu

Kayseri tarihi boyunca birçok ünlü isim çıkarmıştır iş insanından siyasetçisine, sporcusundan oyuncusuna ve müzisyenine ülkeye birçok önemli ve tanınmış ismi kazandıran Kayseri'de, vatandaşa Anadolu'da Z Raporu bugün, 'Kayseri'de aklınıza gelen 3 tanınmış isim kimdir?' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'nin en ünlüleri bakın kimler? Anadolu'da Z Raporu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri tarihi boyunca birçok ünlü isim çıkarmıştır, iş insanından siyasetçisine, sporcusundan oyuncusuna ve müzisyenine ülkeye birçok önemli ve tanınmış ismi kazandıran Kayseri'de, vatandaşa Anadolu'da Z Raporu bugün, 'Kayseri'de aklınıza gelen 3 tanınmış isim kimdir?' diye sordu. 

'Kayseri'de aklınıza gelen 3 tanınmış sima kimdir?' diye sorduğumuz bir beyefendi; Şarkıcı Fatih Bulut, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve ses sanatçısı Umut Yılmaz'ın ismini verdi. Kaybedilmiş bir değer olarak gördüğünü belirttiği arkadaşı Yılmaz'a üçüncü sırada yer verdi.

Kayseri'nin en ünlüleri bakın kimler? Anadolu'da Z Raporu

Bir hanımefendi ise ilk olarak Bakan Mehmet Özhaseki'yi tanıdığını söylerken, ikinci sıraya Büüykşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı koydu. Son olarak ise aklına bir ismin gelmediğini ifade etti. 

Bir vatandaş ise bu memlekete faydası dokunmuş, iş veren olarak katkısı bulunan önemli isimlerden Sabancı ailesini ve Kadir Has'ı örnek verdi. Bir diğer vatandaş ise Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Mehmet Özhaseki isimlerini zikretti. Bir beyefendi ise 1950-1957 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı görevinde bulunmuş Osman Kavuncu'yu yâd ederek zihninde ilk onun canlandığını söyledi.

Kayseri'nin en ünlüleri bakın kimler? Anadolu'da Z Raporu

İki hanımefendi de Hulusi Akar, Memduh Büyükkılıç ve Mehmet Özhaseki'yi ilk aklına gelenler arasında sıraladı. Genç bir beyefendi ise Özhaseki ismini verirken, ünlü şarkıcı Melek Mosso'yu da listesine ekleyerek, 'Babamın akrabası olur köylümüz kendisi' diye konuştu. Mikrofonumuza Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'ın isimlerini verdi.

Böylece Kayseri'nin en ünlü isimleri listesinin ilk sıralarında şu isimler yer aldı;

Kayseri'nin en ünlüleri bakın kimler? Anadolu'da Z Raporu

Anadolu'da Z Raporu gündem oluşturan konu başlıklarını Kayserililere sormaya devam edeceğiz. Kayseri Anadolu Haber'i takip etmeye devam edin...