Kayseri KYK yurtları emeklilere açılıyor!

Kayseri'de Kredi Ve Yurtlar Kurumu (KYK) emeklilerin hizmetine açılıyor. Peki gençler bu işe ne diyecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri KYK yurtları emeklilere açılıyor!

Kayseri dahil birçok yerdeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesinde uygun görülen yurtlar emeklilerin kullanımına sunulacak. Bu yıl emekliler yılı ilan edilirken gençlerin ise bu işe ne diyeceği merak konusu oldu.

Hükümet bu yılı emekliler yılı ilan ederek kolları sıvadı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın geçtiğimiz gün Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması programında yaptığı açıklamalar arasında KYK yurtlarının emeklilere açılacağı ifadesi dikkat çekti.

Işıkhan, ''Kredi ve Yurtlarr Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar bir aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak.'' dedi.

Emekliler Bakan Işıkhan'ın zam haberini duyuracağını beklerken bu açıklama ses getirdi. Işıkhan, emeklilerin tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabileceğini söyledi.

Kayseri KYK yurtları emeklilere açılıyor!

Yeni SGK hizmet modeliyle, emeklilerin toplumda aktif olarak yer aldığı, hatta katma değer üretebildiği bir sistemi hedeflediklerini anlatan Işıkhan, bakanlıklar ve kurumlarla görüşmeleri sürdürdüklerini, daha pek çok yeniliği emeklilere ulaştırmayı planladıklarını dile getirdi.

Işıkhan, emeklilerin daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir emeklilik dönemi geçirebilmeleri için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, ''Kıymetli emeklilerimizin beklentilerini çok iyi biliyoruz. Şuna emin olun, 12. Kalkınma Planı hedeflerimize ve Orta Vadeli Program'a bağlıyız. Titiz ve disiplinli şekilde yürütülen ekonomi politikasıyla beklentilerinizi karşılayacak, refahlarınızı kalıcı şekilde artıracak duruma gelmeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.

Emeklilerin ücretsiz 1 ay kyk yurtlarında kalabilmesine ilişkin detayların yakında açıklanması bekleniyor...