Kayseri Devlet Tiyatroları şubat ayında renkli görüntülere sahne olacak!

Kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar kapalı alanda gerçekleştirilen etkinliklere rağbet gösteriyor. Bu kapsamda Devlet Tiyatroları şubat ayında birçok ilde toplam 15 oyunu ilk kez seyirciyle buluşturacak. Kayseri Devlet Tiyatroları'nda ise bir oyun ilk kez 7 Şubat'ta izleyici karşısına çıkacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Kayseri Devlet Tiyatroları şubat ayında renkli görüntülere sahne olacak!

Dört mevsim rağbet gören Devlet Tiyatrolarına kış aylarının gelmesiyle birlikte talep daha çok arttı. Öyle ki satışa sunulan biletler kısa zamanda tükendi. Vatandaşlar biletlerin satışa sunulduğu zamanı yakından takip ederek anında bilet satın almaya çalışıyor. Kayseri Devlet Tiyatrolarında da bir oyun ilk kez seyirci karşısına çıkacak. İşte detaylar....

Devlet Tiyatroları şubat ayında birçok ilde toplam 15 oyunu ilk kez seyirciyle buluşturacak. Kayseri Devlet Tiyatroları'nda ise 7 Şubat tarihinde sahnelenecek olan 'Deniz Kızı ve Sevimli Korsanlar' adlı oyun çocuklara eğlenceli bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Renkli kostümleri ve eğlenceli sahne performanslarıyla çocukları büyüleyecek olan oyuna anne, baba ve çocukların ilgi göstermesi bekleniyor.

Kayseri Devlet Tiyatrolarının yetişkinlere yönelik oyunları da göz dolduracak nitelikte. Kitaplar, Ramses, Bahar Noktası isimli tiyatro oyunları şubat ayı boyunca Kayseri Devlet Tiyartoları sahnesinde seyirciyle buluşacak.

Kitaplar tiyatro oyunu konusu

Kayseri Devlet Tiyatroları şubat ayında renkli görüntülere sahne olacak!

Bir soyguncunun kitabevine gelmesiyle başlayan oyun oldukça merak uyandıran olay örgüsüyle 'Suçlu kim?' sorusuna cevap aramaktadır. 

Ramses tiyatro oyunu konusu

Jean ve Elisabeth, Mısır gezisinden dönen kızları ve damatları Benedicte ve Matthieu'yu karşılamaya hazırlanıyorlar. Ancak Matthieu tek başına geliyor. Karısı neden yanında değil? Oldukça tuhaf davranan Matthew, karısının yokluğunu açıklayamıyor. Benedicte nerede, Matthieu ne saklıyor? Bir piramit kadar yıkılmaz görünen bu aile neden bir anda çöktü? Büyük yapılar ne kadar sağlam olursa olsun her zaman gizemlerini saklıyorlar.

Kayseri Devlet Tiyatroları şubat ayında renkli görüntülere sahne olacak!

Tekerlekli sandalyede yürüyemeyen, mumyalara, mezarlıklara bağlı fakat 'direnmeye' çalışan baba sistemin her türlü akıl karıştırıcı oyunuyla ne kadar baş edebilir? Aynı şeylere maruz kalıp, aynı eylemsizlikle nereye varılabilir? Oyunu sert oynayanlara karşı tozlu bir mücadelenin etkisi nedir? Belki de babanın o hayran olduğu piramit, içine düştüğü döngü sebebiyle kendi mezarı haline geliyor.

Hikayenin içinde birbirine karışan gerçeklerin ve yalanların arasında gerçeği arıyoruz ama hangi gerçeği? Sébastien Thiéry'den, raydan çıkmaya hazır bir hikaye…

Bahar Noktası tiyatro oyunu konusu

William Shakespeare’in Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası’nı Türkçe söyleyen Can Yücel, bu şenliğin adını Bahar Noktası koyuyor. 

Kayseri Devlet Tiyatroları şubat ayında renkli görüntülere sahne olacak!

Atina’nın genç aşıkları, kadim yasaya boyun eğmemek için kaçtıkları ormanda, cinler ve perilerle dolu büyülü bir dünyaya girerler. Bu macera, kurulan düğün dernek için kumpanyanın hazırladığı hüngür hüngür bir güldürü, güldür güldür bir öldürüyle tatlıya bağlanır. Hem aşkı hem hayatı zıtlıklarıyla ele alan Shakespeare, vuslatı ve ayrılığı, acı gerçekliği ve en güzel hayalleri bir araya getiriyor.

'Aşk gözleriyle değil, hayaliyle görür, resimlerde Eros bu yüzden kördür.'

Deniz Kızı ve Sevimli Korsanlar tiyatro oyunu konusu

Doğa aşığı Kaptan Bubu ve Denizkızı Gemisi tayfası 'İhtiyacın olan her şey Hazinesi'ni bulmak için yeni bir maceraya atılırlar. Evrenin sahibi olmak için çalışıp çabalayan Batık Atıkçılar’ın kötü kalpli lideri Pospos ve arkadaşları da hazinenin peşindedir. Ayaklarına tekrar kavuşmayı bekleyen Denizkızı Tamara ise hazinenin yerini bilen tek kişidir.

Oyun yolculuk boyunca kalbin derinliklerinde saklı olan sevginin haritasını ortaya çıkarırken, dans ve müzik eşliğinde eğlenceli bir yolculuğa sizi davet ediyor.

Oyunlara ilişkin detaylı bilgi almak ve bilet satın almak için tıklayın...