Kayseri'de mutlaka görülmesi gereken yerler

Dünya üzerinde en eski tarihi olan şehirlerden biri olan Kayseri, tarihi yapılarıyla görenleri büyülüyor. Ülkemizde en çok ziyaret edilen şehirlerden biri olan Kayseri'de mutlaka görülmesi gereken yerleri sizler için sıraladık…

Kayseri'de mutlaka görülmesi gereken yerler

İç Anadolu’nun en gelişmiş illerinden biri ve yaklaşık 6 bin yıllık geçmişe sahip olan Kayseri, gerek mimari yapılarıyla gerekse de bulunduğu konum itibariyle, gezilecek yerleri içinde bulunduruyor. Günümüzde her ne kadar sanayi bölgesi olarak görülse de birçok doğal güzelliği içinde bulunduruyor. Muhteşem manzaralarıyla da ziyaret edenlerin içini ısıtıyor. İşte Kayseri’nin o eşsiz güzellikleri…


Kayseri Kalesi

Roma Dönemi’ne ait üçüncü yüzyıl eseri olan Kayseri Kalesi, altıncı yüzyılda Bizans Dönemi’nde kale ve surları daraltılmıştır. Kale bugünkü şeklini Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubat zamanında yeniden inşa edildi. Karamanoğulları ve Osmanoğulları dönemlerinde ise iki kez onarım geçirmiş olup, Orta Anadolu’da önemli ulaşım noktası üzerinde yer alıyor olması stratejik açıdan da bir hayli önemlidir. Geçmişten bu yana şehir merkezinde çeşitli eklemeler yapılan bir orta çağ kalesidir.

Kayseri'de mutlaka görülmesi gereken yerler

Hunat Hatun külliyesi

Kayseri’nin merkezinde bulunan bu değer, 1237 tarihinde Alâeddin Keykubat’ın eşi Mahperi Hunat Hatun tarafından inşa edildi. Külliye Selçuklu motifleriyle süslenmiştir. Cami medrese ve hamamdan oluşmaktadır. 

Kayseri'de mutlaka görülmesi gereken yerler

Erciyes dağı

3916 metre yükseklikte bulunan Erciyes dağı, Kayseri’nin her noktasından belirgin bir şekilde görülebilen bir yerdir. Şehir merkezine yaklaşık 15-20 dakika uzaklıkta olan bu dağa, tipi şeklindeki kar yağışının olmadığı dönemler haricinde ulaşım oldukça kolaydır. Özellikle kış turizmi açısından oldukça önemlidir. Kayak severlerin uğrak noktası olan Erciyes dağı çeşitli etkinliklere ve şenliklere de ev sahipliği yapmaktadır. 

Kayseri'de mutlaka görülmesi gereken yerler

Sultan sazlığı

Şehrin Develi ve Yeşilhisar İlçeleri arasında bulunan Sultan Sazlığı, ismini Osmanlı dönemi sultanlarının avlak bölgesi olmasından dolayı almıştır. Bu yer ülkemiz üzerinden göç eden kuşların barınma ve dinlenme noktasıdır. Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan bu bölge koruma altına alınmıştır. Ayrıca sulak bir bölge olduğu için doğal güzellikleriyle de ziyaretçilere benzersiz bir manzara sunmaktadır.

Kayseri'de mutlaka görülmesi gereken yerler

Ali dağı yer altı şehri

Talas ilçesi sınırlarında, Ali Dağı’nın eteklerinde bulunan yer altı şehri tarihi, milattan sonra 3. YY’a dayanıyor. Bizans döneminden günümüze uzanan yapı, 2010 yılında restore edilip ziyarete açıldı. 

Kayseri'de mutlaka görülmesi gereken yerler